На піку: Львівщина за двома показниками уже в «червоній» зоні

IMG_7955

З понеділка Львівщина може офіційно опинитися у «червоній» зоні.

Про це під час брифінгу 22 жовтня розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За його словами, ситуація з коронавірусною інфекцією залишається напруженою, кількість захворілих щоденно збільшується. В області вже перевищені два показники, які визначають рівень епіднебезпеки.

Зокрема, Львівщина перевищила показники виявлення нових випадків захворювання, а також завантаженість ліжок з киснем в covid-стаціонарах.

«Показники червоної зони вираховуються залежно від кількості проведених тестувань, позитивних результатів і кількості госпіталізованих. Ми маємо перевищення за кількістю хворих і завантаженістю ліжок з киснем. І скоріше за все при таких показниках ми можемо перейти в «червону» зону вже з понеділка», - розповів Олег Когут.

За його словами, рекордно велика кількість нових хворих може свідчити про те, що Львівщина вийшла на пік захворюваності. Водночас, якщо існуюча динаміка зростання захворюваності буде тривати, області доведеться задіювати covid-стаціонари другої хвилі.

«За вчора провели 3102 дослідження на коронавірус, з них більшість, а саме 1647 виявились позитивними. Це говорить про те, що ми вже на піку захворюваності на коронавірус. Принаймні я так спродіваюся  Ми ще маємо запас ліжок в стаціонарах першої хвилі, але якщо ситуація не покращиться, то доведеться розгортати ліжка в лікарнях другої хвилі», – розповів Олег Когут.

Водночас, за його словами, в останні дні на Львівщині активізувалася вакцинальна кампанія.

«Дуже активно останні дні проводиться вакцинальна кампанія. Думаю, основною причиною є те, що з’явилися обмежувальні заходи, і перш за все це пов’язано з міжміськими перевезеннями. Протягом останніх трьох днів ми робимо понад 20 тисяч вакцинацій щоденно, раніше було близько 8-10 тисяч», – розповів Олег Когут.

Попри це, області ще далеко до популяційного імунітету, для цього потрібно щоб повністю вакциновано було принаймні 70% дорослого населення.

«На жаль, в області вакциновано першою дозою близько 26% мешканців, а двома близько 20%. Тобто лише кожен п’ятий дорослий в області є вакцинований, а має бути хоча б 70%, щоб сформувався колективний імунітет. Ми дуже хочемо, щоб люди свідомо йшли вакцинватись, щоб цей процес продовжувався настільки інтенсивно, як він зараз триває, адже вакцинуватися необхідно не тільки тому, що вводяться різні обмежувальні заходи. Процес вакцинації повинен бути постійним», – заявив Олег Когут.

Він нагадав, що Львівщина забезпечена вакцинами, а в області постійно збільшується кількість центрів вакцинації.

«Держава безкоштовно надає профілактику захворювання у вигляді вакцини. Постійно збільшується кількість центрів вакцинації. Зокрема, цього тижня такі центри працюють у ТРЦ «Кінг Крос Леополіс» та на Головному залізничному вокзалі у Львові. Також в області функціонують 188 пунктів щеплень, куди можна записатися на щеплення, звернувшись до сімейного лікаря», - розповів Олег Когут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: