Топ-10 фільмів про історичних особистостей

lavieenrose-1200-1200-675-675-crop-000000
Кадр з фільму "Життя в рожевому кольорі". 

Світова історія вже давно стала фундаментом сучасного кінематографу, а деякі історичні постаті виявились настільки цікавими, що нові фільми про них готові знімати кожного року. 

Світова історія вже давно стала фундаментом сучасного кінематографу, а деякі історичні постаті виявились настільки цікавими, що нові фільми про них готові знімати щороку.

ІА Дивись.info підготувала підбірку фільмів про історичних особистостей.

«Список Шиндлера»

Фільм знятий за однойменним романом Томаса Кенеллі, заснованому на реальних подіях. Головний герой – німецький промисловець Оскар Шиндлер організовує бізнес в нацистській Німеччині і, зробивши в'язнів єврейських гетто працівниками свого заводу, рятує їх від неминучої загибелі в концтаборах.

Кадр з фільму.

«Ігри розуму»

Герой фільму - талановитий математик Джон, повністю занурився в світ чисел і досліджує його закони. Молодий хлопець вступив у Прінстонський університет і віддавав всі сили навчанню, не прагнучи до спілкування з однокурсниками й ігноруючи студентські розваги. Головне для Джона – це математика, а саме: теорія ігор, над вивченням і удосконаленням якої він натхненно працює. Джон Форбс Неш-молодший блискуче закінчує навчання, починає викладацьку діяльність у Массачусетсі, але продовжує «ігри розуму». Незабаром він зустрічає свою майбутню дружину, але це не єдине доленосне знайомство, здатне перевернути його життя. На Джона виходить такий собі Парчер - агент ЦРУ, що пропонує йому використовувати свої математичні напрацювання для аналізу інформації, спрямованого на пошук зашифрованих у ній повідомлень. Математик шукає можливості використовувати свої теорії на практиці. Він систематично обробляє статті і замітки в різних виданнях, відправляючи в ЦРУ свої звіти. Згодом Джон починає помічати, що його розум грає з ним в якусь власну гру і багато в його житті не реально, а є лише плодом уяви.

Кадр з фільму.

«Амадей»

Події розгортаються у 1781 році. В центрі сюжету – історія успішного придворного композитора при імператорі Йосифі II Антоніо Сальєрі. Одного дня його життя різко змінюється, адже він отримує конкурента в особі молодого та нахабного композитора Моцарта. Сальєрі з жахом виявляє, що божественний музичний дар, яким він так бажає володіти, дістався цьому непристойному, жартівливому молодику. Засліплений заздрістю, він замишляє за будь-яку ціну знищити Моцарта.

Кадр з фільму.

«Хоробре серце»

Події розгортаються наприкінці XIII століття в Шотландії. В центрі сюжету – історія легендарного Вільяма Воллеса, що присвятив себе боротьбі з англійцями при королі Едварді Довгоногому. Він рано втратив батька, який загинув від рук англійців під час одного з повстань гірських кланів. Юного Вільяма забрав на виховання дядько Оргайл, який дав хлопцеві добру освіту в Європі. Через двадцять років Воллес повернувся до рідної Шотландії, де планував одружитись та жити мирним життям. Але після загибелі нареченої від рук англійських солдат Воллес повстав, а вслід за ним повстала вся Шотландія.

Кадр з фільму.

«Упіймай мене, якщо зможеш»

Френк Ебігейл після того, як його родина стала об'єктом атаки податкової інспекції, роздратованої махінаціями його батька, хороший хлопчик Френк Ебігнейл-молодший виявив, що раптово став бідним. Обурений несправедливістю, він поклявся повернути все, що втратила його родина. Завдяки таланту до перевтілення, вродженому вмінню підробляти чеки та документи Ебігнейл у віці шістнадцяти років майже розорив цілу авіакомпанію. Після цього талановитий аферист виготовив собі фальшивий диплом і став завідуючим відділенням у лікарні. Потім був фальшивим юристом у великій адвокатській конторі. А тоді його зловили, але це стало не стільки кінцем його кар'єри, скільки початком нового, досить несподіваного повороту в ній.

Кадр з фільму.

«Гра в імітацію»

1951 року британська поліція розслідує крадіжку в будинку відомого математика Алана Тюрінга. Коли злочинця знаходять, детективи дізнаються, що Алан Тюрінг  –гомосексуаліст, а крадіжку організував його коханець. Відповідно до законів того часу вченого притягають до кримінальної відповідальності за порушення суспільної моралі. Поки Тюрінг чекає рішення суду, він згадує, як під час війни разом з колегами-математиками і лінгвістами зламав німецьку шифрувальну машину «Енігма», побудував електромеханічний комп'ютер для розшифровки нацистських військових повідомлень і забезпечив країнам-союзникам перевагу у військовому протистоянні.

Кадр з фільму.

«Моя ліва нога»

Крісті Браун народився у великій і бідній ірландській родині. З самого дитинства він був інвалідом – страждав на церебральний параліч. Завдяки вірі його матері, допомозі лікаря, підтримці сім'ї Крісті зміг жити і боротися. Рухаючи тільки лише лівою ногою, він відкрив у собі нове життя - він став художником та письменником.

Кадр з фільму.

«Переступити межу»

Юність Кеша, який народився 1932 року в Арканзасі, була затьмарена трагічною загибеллю його старшого брата і зневажливим ставленням до нього з боку батька. Військову службу майбутній співак і музикант проходив у Німеччині в лавах військово-повітряних сил США. 1954 року він одружився на Вівіан, яка народила йому дочку, а в 1955-му, у віці 23 років, випустив свій перший хіт. Незабаром Кеш відправився в турне США разом з Джеррі Лі Льюїсом, Елвісом Преслі та Джун Картер, про яку він безнадійно мріяв цілих десять років. Критичні моменти в житті Кеша супроводжуватимуться його згубною пристрастю до амфетаміну та алкоголю.

Кадр з фільму.

«Щоденник мотоцикліста»

Події фільму відбуваються 1952 року. 23-річний Ернесто Гевара разом з другом Альберто Гранадо вирушає у подорож Південною Америкою на мотоциклі. Їх мета розважитися і побачити нові місця, а потім попрацювати у Перу. Проїхавши понад 8000 км, хлопці дізнаються багато нового про свій рідний континент, його природу і людей. Від побаченого змінюються їх уявлення про життя.

Кадр з фільму.

«Життя у рожевому кольорі»

Починаючи свій творчий шлях з самих низів, всесвітньо відома французька співачка Едіт Піаф досягла небувалих висот. Вона стала одним з головних символів Франції, проте раннє життя в злиднях назавжди відклало свій відбиток на її майбутнє.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: