У Львові відмовились віддати у Росію останки агента НКВС Кузнєцова

3e4266f0802c9baf15c4234ee5497a83

Виконавчий комітет Львівської міської ради не підтримав передачу в РФ для перепоховання останків агента НВКС Миколи Кузнєцова.

З таким проханням до львівської влади вже неодноразово зверталася родина Кузнєцова, яка хоче перепоховати його на меморіальному комплексі у Єкатеринбурзі.

Виконвчий комітет розглядав питання на вимогу Касаційного адміністративного суду, який нещодавно своїм рішенням зобов’язав міську раду дозволити перепоховання.

Втім, за дозвіл на перепоховання не проголосував жоден із членів виконкому.

Як заявив при цьому міський голова Львова Андрій Садовий: ексгумувати останки агента НВКС є неможливо, коли в російському полоні перебувають українські громадяни.

Нагадаємо, агент НКВС Микола Кузнєцов похований на Пагорбі Слави. Його могилу неодноразово пошкоджували. Племінниця Кузнєцова Маргарита Брюханова неодноразово зверталася до міської влади з проханням дозволити перепоховання агента, щоб родичі могли доглядати за могилою.

15 вересня Касаційний адмінсуд Верховного суду зобов’язав Львівську містку раду дозволити перепоховання останків Миколи Кузнєцова з Пагорбу Слави у Львові на Широкореченському військово-меморіальному комплексі у Єкатеринбурзі. Постанова  суду оскарженнб не підлягає.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: