Мешканцям Львівщини, які використовують відновлювані джерела енергії, відшкодували понад 370 тис грн

_1634908460_613x321_3_0_nw
Фото: ЛОДА

У межах «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки» ще 23 учасникам відшкодували частину вартості сонячних електричних станцій приватних домогосподарств на загальну суму 378,69 тис грн.

Про це інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА.

Загалом з початку дії Програми 51 мешканцю області відшкодували понад 842 тис грн.

Станом на 1 жовтня 1661 сонячна електростанція працює у приватних домогосподарствах області, загальна потужність - 39,1 МВт.

«Лише у вересні цього року були змонтовані та введені в експлуатацію 66 нових станцій. Вироблену генеруючими установками електроенергію використовують для власних потреб, а надлишок відпускають в мережі енергетичних компаній за «зеленим» тарифом»,- пояснюють у департаменті.

Сонячні електростанції дають можливість:

- забезпечувати потреби домогосподарств та громад в електроенергії;

- зменшувати залежність від імпорту традиційних енергоресурсів;

- заощаджувати на рахунках за електроенергію;

- бути автономними; -стимулювати роботу вітчизняного бізнесу у суміжних галузях;

- підвищувати якість та стабільність постачання електроенергії.

«Станом на сьогодні «Комплексна програма підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки» по напрямку відшкодування частини власних коштів за встановлення обладнання, що використовує відновлювані джерела енергії, виконана на 84,2%. Підтримка в межах Програми жителів області є хорошим механізмом стимулювання та заохочення до використання відновлюваних джерел енергії. Адже, відновлювана енергія сприяє енергонезалежності та економії сімейного бюджету», - зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Богдан Кейван.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: