У Кремлі визнали, що Росія не може завадити вступу України в НАТО

3a70941-gettyimages-1235999227
Фото: відкриті джерела / ілюстративне

Росія не зможе перешкодити Україні вступити в НАТО, проте Москва вважає, що зможе "мінімізувати наслідки" приєднання України до Альянсу

, інформує УП.

"Ми не можемо цьому (вступу України в НАТО - УП) перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що продовжись й далі зближення України і НАТО – в Росії буде зроблено все, що необхідно", - заявив спікер президента Росії Дмитро Пєсков.

Що саме з "необхідного" буде Москвою "зроблено", він не уточнив.

Крім того, представник Володимира Путіна висловився і про відносини Росії з самим Альянсом. За словами Пєскова, в розриві відносин "немає нічого страшного", оскільки НАТО відпочатку нібито було направлено проти Росії.

"Агресивна позиція НАТО ніколи не була секретом. Це блок, який був створений проти нашої країни. І ніякі миролюбні заяви, ніякі камуфляжі цієї агресивної спрямованості НАТО не здатні приховати справжнє призначення цього блоку", - сказав Пєсков.

Путін публічно сказав, що глава Пентагону Ллойд Остін своїми заявами фактично відкриває Україні двері в НАТО. Він зауважив, що ніхто з членів альянсу не висловлюється проти перспективи вступу України в НАТО, нагадує 24 канал.

Нещодавно Росія фактично розірвала контакти з НАТО. Вона оголосила, що з 1 листопада припинить роботу свого постійного представництва при НАТО в Брюсселі. Також вона анонсувала закриття інформаційного бюро альянсу в Москві.

Втім, Кремль впевнений, що немає нічого страшного у такому. НАТО ж там називають агресивним.

Агресивна позиція НАТО ніколи не була секретом. Це блок, який був створений проти нашої країни. І ніякі миролюбні заяви, ніякі камуфляжі цієї агресивної спрямованості НАТО не здатні приховати справжнє призначення цього блоку,
– сказав Пєсков.

Вступ України в НАТО і реакція Росії

  • Міністр оборони США Ллойд Остін 19 жовтня побував з візитом в Києві. Він обговорив з українським колегою Андрієм Тараном і президентом Володимиром Зеленським взаємодію у військовій сфері.
  • Глава української держави на переговорах зазначив, що США залишаються для України головним партнером у сфері безпеки і оборони.
  • Глава Пентагону заявив про підтримку прагнення України в НАТО і підкреслив, що жодна третя країна не має права вето на вступ в НАТО.
  • У Росії від таких заяв "запалало". Вони одразу ж почали говорити у характерному тоні про "небезпеку" і "ракети під носом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: