Через невакцинованих водіїв частина громадського транспорту може зупинити роботу

Strajk-Avtobus-19-1-1-696x464

Станом на сьогодні на Львівщині вакциновані близько третини працівників транспортної галузі області.

Про це під час брифінгу 25 жовтня розповів начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степан Рудницький.

Якщо ж у галузі пасажирських перевезень буде запроваджена обов'язкова вакцинація для працівників - частина транспорту області може не виїхати на маршрути.

«В області є близько 50 фірм, які здійснюють перевезення. Якщо брати усіх працівників, що працюють – це близько 3 000 людей, то з них 30% – вакциновані. Але ця цифра є недостатньою. Якщо вийде нормативний документ, що допускатимуться до роботи лише вакциновані водії, то лише третина працівників зможе працювати. Інші змушені будуть у якнайшвидші темпи проводити вакцинацію. Звісно, є підприємства, де рівень вакцинації є вищим 80%. Наприклад, у Яворівському АТП з 20 працівників 19 є вакцинованими», – розповів Степан Рудницький.

За його словами, запровадження МОЗ обов’язкової вакцинації водіїв можна очікувати у будь-який момент.

«Зараз водії не зобов’язані вакцинуватися, але ми хочемо діяти на випередження. Ми розуміємо, що у найближчий наказ потраплять соціальні установи, але якщо ситуація розвиватиметься у гіршу сторону, то обов’язкову вакцинацію можуть вимагати і у перевізників та водіїв. Перевезення – це досить чутлива галузь для громадян. Тобто, якщо стане ця галузь, то це стане великою проблемою мобільності населення», – додав Степан Рудницький.

За його словами, зараз в області щоденно працює близько 60 мобільних груп, які перевіряють дотримання карантину.

«В області функціонують близько 50-60 мобільних груп, які є універсальними. Оскільки вони перевіряють дотримання карантину не лише в транспорті, але й в торгових закладах, громадських місцях. Щодня перевіряють 30-50 транспортних засобів і штрафують 1-2. Сьогодні знаю, що мобільні групи зафіксували пасажира, який злісно ухилявся  від використання маски. Відповідно цей факт було задокументовано. Але наголошу, що мета нашої роботи, перш за все, є роз’яснювальною», – запевнив Степан Рудницький.

Як розповів старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівщини Роман Марич, перевірки у громадському транспорті Львівщини почалися з 21 жовтня.

«Патрульна поліція працює на кінцевих зупинках та місцях масового скупчення людей. Також, патрульні перебувають і під час випуску на маршрути автобусів. Ми проводимо профілактичну бесіду з водіями про дотримання карантинних вимог. Я б хотів наголосити на тому, що патрульна поліція не карає, ми у більшості випадків спрямовані на профілактику. Тобто на недопущення розповсюдження ковідної ситуації як у Львові, так і в області», - пояснив він.

Попри це, за порушення карантинних обмежень уже є складені протоколи на перевізників та пасажирів.

«Від початку відпрацювання працівниками патрульної поліції було винесено 9 адмінматеріалів на перевізників за порушення карантину і понад 200 на громадян за недотримання маскового режиму», – розповів Роман Марич.

Він додав, що пасажирам були виписані штрафи на суми у 170 грн. Натомість для перевізників вони стартують від 17 тисяч гривень. При цьому остаточне рішення щодо штрафу приймає суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: