Двох одеських злодіїв засудили до читання шкільних творів

суд
Фото з відкритих джерел.

Підсудні повинні прочитати твори Джека Лондона, Марка Твена та Тараса Шевченка.

В Одесі суддя виніс нестандартний вирок у справі про крадіжку – зобов'язав чоловіків читати шкільну літературу.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Ліга.нет.

Вирок виніс суддя Малиновського суду Одеси 22 жовтня. Підсудні, двоє одеситів 19 і 23 років, крали магнітоли та динаміки з машин на штрафмайданчиках. На крадіжку їх штовхнула необхідність знайти гроші на квиток до Білгород-Дністровського, де старшому з них оформляли житло як сироті, йдеться в матеріалах справи.

До цього 23-річний підсудний працював на будівництві в Одесі та заробляв 500 грн на тиждень. Але навіть цих грошей він не отримав, тому що бригадир витратив їх на оплату свого житла.

На думку судді, підсудні не розуміють, до чого призведе вирок, а за рівнем розвитку та освіти є фактично неповнолітніми. Також суддя переконаний, що вони не є небезпечними для суспільства.

Суд засудив автокрадіїв до року позбавлення волі, звільнивши від покарання з випробувальним терміном. Крім того, суддя зобов'язав підсудних читати світову та українську класику.

До списку літератури він вніс повісті «Біле Ікло» Джека Лондона, «Пригоди Тома Соєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна» Марка Твена, а також вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі...».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: