У конкурсі зі сталої мобільності перемогли Львів і Дрогобич

IMG_7033-630x420

Львів переміг у всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності «Краще місто» серед міст з населенням більше 250 тисяч. Пальму першості також здобув Дрогобич серед міст із населенням до 100 тисяч осіб.

Про це, як зазначили у пресслужбі міськради Львова, йшлося під час урочистого нагодження, що пройшло 21 жовтня в Івано-Франківську.

Для участі у конкурсі необхідно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбувалось опитування мешканців та мешканок міст-учасників конкурсу зокрема щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами. Організатори конкурсу отримали більш, ніж тисячу таких відгуків.

Система оцінювання заявок була багатовимірна. Це і відгуки громадськості, і статистичні дані – наприклад, як оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілей і т.п.

Члени журі оцінили кожну заявку і обговорили спірні питання. Для кожної з двох номінації був свій склад експертного журі.

Всього у конкурсі було 33 заявки від 27 міст. За підсумками конкурсу були визначені міста-переможці за такими категоріями: до 50 тис., від 50 до 100 тис., від 100 до 250 тис. та більше 250 тис. населення.

Так, за результатами конкурсу у номінації Мобільність, міста до 100 тис. населення:

  • 1 місце - м. Дрогобич
  • 2 місце - м. Миргород

Міста 100-250 тис. населення:

  • 1 місце - м. Івано-Франківськ
  • 2 місце - м. Тернопіль

Міста понад 250 тис. населення:

  • 1 місце - м. Львів та м. Чернігів

Відзнака для міста до 50 тис. населення

  • м. Дубно, Львівська область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: