Укренерго скасувала аукціон на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі через суд

електроен

Оператор «Укренерго» скасував місячний аукціон на листопад 2021 року на виконання рішення суду.

Як повідомляє Економічна правда, про це йдеться у повідомленні оператора.

Відповідне рішення за позовом АТ «ДТЕК Західенерго» виніс Окружний адмінсуд м. Києва у справі №640/29395/21.

Згідно із ухвалою суду, зупинена дія порядку розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів. Відтак проведення всіх видів аукціонів на аукціонній платформі технічно неможливе, зокрема – на імпорт з РФ та Білорусі. Аукціон на листопад скасували до відновлення дії порядку або внесення змін до аукціонної платформи.

У компанії зазначили, що на момент отримання ухвали добові аукціони на 25 жовтня було проведено та учасники отримали фізичне право на передачу (ФПП). Відповідно, такі результати не скасовуються. «Однак, відповідно до ухвали суду алгоритм обмеження ФПП змінився з пропорційного на послідовний», – зауважили в Укренерго.

І додали, що про порядок відновлення місячних аукціонів за резервним механізмом буде повідомлено додатково.

Згідно тексту рішення, суд визнав, що текст Постанови №763 Нацкомісії з тарифів має ознаки невідповідності закону. ОАСК визнав обґрунтованим доводи ДТЕК щодо «порушення його прав та інтересів, враховуючи здійснювані обмеження оператором системи передачі у частині зменшення пропускної спроможності, яку було ним розподілення для заявника».

Нагадаємо, 22 жовтня розпочалися аукціони на розподіл міждержавних перетинів з РФ та Білоруссю на листопад Потенційний обсяг імпорту з Білорусі може становити 1 000 МВт, з Росії – 1 540 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: