«Львівгаз» планує підвищити тариф на доставку газу у 2,5 рази

ціна газ
ілюстративне фото

Вартість доставки газу може зрости до 4,18 грн/м куб.

Пропонований тариф має затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як вказано у пояснювальній записці до проекту рішення, у 2022 році «Львівгаз» пропонує підвищити тариф на доставку газу для споживачів із 1,68 грн/м куб. до 4,18 грн/м куб., пише ZAXID.NET.

У компанії кажуть, що нинішній тариф є економічно не обґрунтованим, а підвищення дозволить збільшити зарплату для працівників «Львівгазу», модернізувати більше застарілих газових мереж, компенсувати збитки. Також у новому тарифі мають передбачити кошти на встановлення нових індивідуальних лічильників газу або ремонт старих.

У вівторок, 26 жовтня відбудуться громадські обговорення проекту нового тарифу на доставку газу у 2022 році. Після цього розрахунки нового тарифу подадуть на розгляд НКРЕКП.

Вартість доставки газу розраховують індивідуально для кожного абонента. Вона залежить від спожитого обсягу газу за минулий рік. Формула щомісячного платежу – річний обсяг споживання за минулий газовий рік, поділений на 12 та помножений на вартість доставки газу з ПДВ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: