Садовий виступає за жорсткий карантин у Львові

IMG_9277-630x420

Завтра очікується рішення державної комісія з питань ТЕБ і НС щодо переходу Львівщини до «червоної зони» епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу 26 жовтня розповів міський голова Андрій Садовий.

«У Львові за сьогодні 897 хворих госпіталізовано з пневмоніями, 857 з них — ковідні. За останні дві доби померло 30 людей. За останню добу в міські лікарні поступило 97 хворих», - зазначив він.

Зі слів Садового, наразі вирішено з понеділка перевести міські школи на дистанційне навчання.

«Це і початкова школа і старші класи. Очно будуть працювати тільки садочки. Також ми очікуємо, що завтра має бути рішення урядової комісії щодо переведення Львова до «червоної» зони. Напрацьовуємо протоколи. Це змусить нас кардинально змінити ситуацію в місті. Якщо ми цього не зробимо, медична система буде перевантажена», - заявив Андрій Садовий.

Він вважає, уряд повинен запровадити жорсткі обмеження.

«Червона зона передбачає можливість відвідувати ресторани кафе, промислову групу тільки вакцинованим людям, або тим, які мають негативний тест ПЛР, за умови що всі працівники цих закладів є вакцинованими. Я б був більш жорсткішим, бо те, що я моніторю по наших лікарнях – ситуація дуже складна. Штам, який сьогодні циркулює у Львові, є більш заразним ніж «Дельта», таке враження, що це якась мутація. Тому простіше було б на два тижні закрити всю промислову групу і мати спокій. Ми хочемо бути подібними до країн Європи, але там рівень вакцинації 70%. Тому ця ліберальність призводить до того, що збільшується кількість людей, які потребують госпіталізації і кількість смертей. Нам треба робити вибір – спасіння людей чи бути подібними на країни Європи. Я очікую мудрості від нашого уряду, бо він має право такі рішення приймати на рівні держави. А ми можемо тільки впроваджувати їх в життя», - заявив Андрій Садовий у коментарі ІА Дивись.info.

Як розповіла медична директорка з лікувальної роботи 5-ї міської лікарні Львова Юлія Василишин, в медзакладі повністю заповнене реанімаційне відділення.

«Пацієнти, які поступалои в останні дні, були у дуже важкому стані і розвиток хвороби у них був стрімким – гарячка і швидкий розвиток пневмоній та тромбоемболічних ускладнень. Можливі ускладнення, які викликає цей вірус, - це інсульти та інфаркти, бо він впливає на кровоносні судини. Вік наймолодшої пацієнтки, яка у нас була – 23 роки. Раніще таких пацієнтів у нас не було. У жовтні 2019 року у нас не було пневмоній,  у жовтні торік в нас від коронавірусу померло двоє людей. А в цьому році, в жовтні, хоча ще місяць не закінчився, вже померло 13 пацієнтів», - розповіла Юлія Василишин.

Вона також закликала пацієнтів не займатися самолікуванням.

«Люди застосовують антибіотики, антитромбтолітичні засоби. Але ми закликаємо не займатися самолікуванням, бо надмірне вживання тромоблітиків може призвести до кровотеч. Так само небезпечним може бути використання антибіотиків на амбулаторному лікуванні. При ознаках захворювання потрібно звертатися до сімейного лікаря, який скерує на аналіз, і тоді ми будемо знати, якою має бути тактика лікування», - додала Юлія Василишин.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: