Вісім дошкільних закладів Дрогобича залишилися без опалення

газ, пломба
Фото: Дрогобицька міська рада.

25 жовтня ТОВ «Львівгаз збут» опломбував газові труби 8 дошкільних установ Дрогобича і тим самим позбавив заклади освіти опалення та можливості приготування гарячих обідів для дошкільнят.

Виною цьому стала висока ціна на газ, яку пропонує газопостачальна компанія «Львівгаз збут».

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Відтак, Дрогобицька міська рада вирішила укласти пряму угоду на постачання голубого палива із компанією «Нафтогаз Трейдинг». Завдяки цій угоді вартість палива складатиме 16 грн 50 коп за 1 кубометр газу, а з транспортуванням – 18 грн. Пакет документів уже готовий та надісланий газопостачальній кампанії – відтак місто наступного тижня очікує на підписання нового договору.

В ці дні керівництво громади, зокрема міський голова Тарас Кучма, зустрічаються із колективами дошкільних установ. Під час зустрічей – педколективи інформують про патову ситуацію, яка склалася в місті та пояснюють алгоритм дії влади, щоб пришвидшити в часі запуск тепла в садки міста та територіальної громади.

До слова, під час візиту до ЗДО №6 виявили, що температура у приміщенні становить 10 градусів за Цельсієм. За твердженнями  очільника громади – такий стан речей склався не лише у Дрогобичі, а в Україні загалом, і є абсурдним. Попри те, що заручниками непростої ситуації стали бюджети громад та місцеве самоврядування, страждати доводиться громаді, зокрема дітям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: