На Львівщині тільки троє підлітків мають щеплення від коронавірусу

щеплення

Станом на 27 жовтня вакцинацію від COVID пройшли понад 15 тисяч українців молодше 18 років. Більшість — у віковій категорії від 16 до 18 років.

Про це йдеться в даних інформаційної системи РНБО.

Згідно з даними РНБО, у віковій групі 12-16 років на сьогодні вакцинацію від COVID пройшли 2 336 осіб. Лідерами є Чернівецька (426) і Дніпропетровська (301) області, аутсайдерами Луганська (18) і Львівська (3) області.

У віковій групі 16-18 років вакцинацію від COVID пройшли 12 703 особи. З них у Києві вакцинували 1 225, у Дніпропетровській - 924, Полтавській області - 830.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я дозволило COVID-вакцинацію для всіх дітей старше 12 років, але від них вимагається наявність всіх інших щеплень.

Препарат Comirnaty/Pfizer-BioNTech дозволено використовувати дітям віком від 12 років в Україні в разі, якщо  дитина:

  • має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації
  • з метою об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію
  • виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або  сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19  приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: