Подружжя з Новояворівська померло в один день від коронавірусу

IMG_3338-630x420

На Львівщині пішло життя подружжя, за життя яких місяць боролись медики. Відомо, що 66-річні чоловік з дружиною не мали щеплень проти недуги.

Їх не стало у Новояворіській лікарні, де місяць подружжя перебувало у реанімаційному відділенні, повідомляє 24 канал.

Як розповіла сестра померлої Леся Баранюк, Марія померла вранці 26 жовтня, а її чоловік Володимир – надвечір.

«Все життя разом: школа, одруження у 18 років, народження чудових синів і прекрасної доні, одна палата в реанімації впродовж місяця. Вона завжди жартувала, що вони помруть в один день, а він додавав: «Тільки ти трохи швидше», – сказала Леся.

Головний лікар Новояворівської лікарні імені Юрія Липи Григорій Мороз розповів виданню, що померлим було по 66 років. Їх госпіталізували з пневмонією ще 29 вересня. Щеплення від коронавірусу подружжя не робило. Володимир раніше пережив інфаркт, а у його дружини діагностували цукровий діабет.

За словами Мороза, впродовж вересня – жовтня у Новояворівській лікарні від коронавірусу померло 59 людей. Усі вони були невакцинованими.

Яка ситуація на Львівщині

У лікарнях, де проходять лікування хворі з коронавірусом у Львівській області, станом на 27 жовтня перебуває 3088 осіб. Левова частка із них є невакцинованими: з-поміж усіх ушпиталених тільки 277 пацієнтів мають щеплення від недуги, з яких 157 осіб — повністю імунізовані.

Зокрема у Новояворівській РЛ №1 імені Юрія Липи сьогодні, 27 жовтня, лікується 193 хворих з коронавірусом.

За даними Міністерства охорони здоров'я, серед усіх госпіталізованих із коронавірусом в Україні, 94% немають відповідних щеплень.

На Львівщині вакциновано понад мільйон мешканців.

Загалом станом на сьогодні щеплення від ковіду отримали 1 028 675 (з них 425 578 – другою дозою): вакциною  «Covieshield»   – 38 403 особи, «Astra Zeneca» – 135 497, «Coronavac» – 259 833, «Pfizer» – 444 519, «Moderna» – 150 423 особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: