У Львові госпіталізували підлітка з рідкісним ускладненням від коронавірусу

фото ілюстративне

16-річний хлопець із Золочівщини  близько двох тижнів перебував у реанімації через рідкісне ускладнення ,яке спровокував коронавірус.

Про це пише Zaxid.net.

До Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру 16-річного мешканця Золочівського району госпіталізували ввечері 14 жовтня. Хлопець був у вкрай важкому стані, без свідомості, з критично низьким тиском і високим пульсом. Пацієнту поставили діагноз – мультисистемний запальний синдром, поліорганна недостатність. Це  рідкісне ускладнення розвивається внаслідок перенесеного ковіду і уражає багато органів і систем. Має ознаки синдрому токсичного шоку, є типовим для хвороби Кавасакі.

У хлопця були проблеми із згортальною функцією крові, критично низький рівень тромбоцитів, що могло спровокувати важку кровотечу. Він був без свідомості, у мозковій комі. Тривалий час мав температуру 39-40 градусів. Шанси на одужання при такому важкому ураженні органів і систем були мізерні.

Відомо, що приблизно місяць тому хлопець захворів на коронавірус, але переніс його у легкій формі. Важке ускладнення внаслідок перенесеної хвороби виникло лише згодом.

Після 12 днів проведених у реанімації, підлітку покращало.Через кілька днів його переведуть у відділення для подальшого лікування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: