Коли в «Дії» з'являться нові covid-сертифікати

дія1

Найближчим часом у застосунку «Дія» з'являться нові COVID-сертифікати. Йдеться про довідки про одужання від коронавірусу і результати ПЛР-тестів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Баник.

«Чекаємо їх у листопаді. Хотілося б на початку місяця, але не хочу загадувати. Є також особливість з даними про те, що людина хворіла на COVID, а потім зробив тест, який підтвердив одужання», - сказав він, відповідаючи на питання про сертифікати для тих, хто перехворів на коронавірус.

Банік зазначив, що при формуванні таких сертифікатів важливу роль відіграють дані медичної системи. Тому розробники розраховують, що в листопаді міністерство охорони здоров'я зможе надати за цими документами повноцінну інформацію.

Представник Мінцифри додав, що в застосунку «Дія» готується запуск сертифікатів з ПЛР-тестів. Найближчими днями, за його словами, розпочнеться тестування таких документів.

«Готується запуск з ПЛР-тестів, там є своя особливість. Для того, щоб по ПЛР-тесту можна було створити covid-сертифікат, потрібно щоб в систему «Електронне здоров'я», куди йде інформація про щеплення, відвантажували і дані про результати тестування", - сказав Банік.

Він уточнив, що зараз тільки одна мережа лабораторій готова це робити, а решта поступово підключаються. «Тому через кілька днів ми почнемо бета-тестування», - додав представник відомства.

За його словами, на сьогодні через мобільний застосунок і портал «Дія» завантажено вже понад 3,5 млн COVID-сертифікатів. При цьому міжнародний і внутрішній вважаються як один, «жовтий» і паперовий також.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: