У Києві відкриють панно, яке створювала вся Україна

vikna+gudenky_kv

Вже цієї неділі 31 жовтня 2021 року о 14.00 заплановане довгоочікуване відкриття керамічного панно «Вікна», яке творила майже вся Україна.

Національний комплекс «Експоцентр України», вхід зі сторони дитячого майданчика «Лемурашник».

27 квадратних метрів керамічної плитки.

16 точок України.

17 досвідчених керамістів.

І понад 300 пар рук, що змінюють творче обличчя міста.

«Вікна» — це проєкт, що залучив професійних керамістів та групи дітей по всій Україні задля співтворення великого арт-об’єкту, що стане прикладом креативного перевтілення урбаністичних просторів.

«Ми знаємо радість творчого моменту і в нашому проєкті відчиняємо «Вікна» для наших діток з України. Разом створюємо, разом ліпимо, випалюємо та радіємо разом!» — Вячеслав Гуденок та Тетяна Максимчук, куратори проєкту та автори ідеї, керамічна резиденція Gudenky.

Безліч керамічних плиточок вміщено у велетенське панно, яке стає надбанням громадськості та розміщене окремим Арт-об’єктом на території ВДНГ.

Ідея проєкту:

«Вікно» — зв’язок людини із зовнішнім світом.

«Вікно» — символ кордону внутрішнього та зовнішнього світів, та їх зв'язку.

Кожне вікно — це різне бачення, навіть на один і той самий об’єкт. А різні бачення може об’єднати спільна ідея/мета.

«Вікна» в панно — сотнi поглядів крізь вікна багатоповерхівок десятків міст.

Керамічне панно «Вікна» — це приклад об’єднання громади задля спільного створення креативного арт-об’єкту для розміщення у громадському просторі.

Проєкт покликаний довести, що єдність митців і громади може стати початком чогось великого і дуже важливого. Фінальний результат чекатиме глядачів у Києві на ВДНГ та продемонструє всю потужність кераміки, як художнього засобу, що змінює творче обличчя нашої країни.

ВХІД ВІЛЬНИЙ.

Захід проводитиметься з дотриманням правил епідеміологічної безпеки — відвідання події можливе за умови наявності негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: