У мікрорайоні Під Голоском збудують приватні школу та садок

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив оголошення та проведення Всеукраїнських відкритих архітектурних конкурсів на найкращі проєктні пропозиції дитячого дошкільного закладу та загальноосвітньої школи у житловому районі Під Голоском.

Земельна ділянка, на якій планують побудувати школу, перебуває у комунальній власності, втім міська влада планує виставити її на аукціон.

Рішення виконкому було прийняте попри позицію мешканців мікрорайону, які  просили залишити ділянку для будівництва комунальної школи. Під відповідним зверненням підписалася понад тисяча мешканців.

Як заявив представник мешканців  ділянка, яку місто планує продати, має краще розташування, ніж та, на якій в майбутньому планується будувати комунальну школу.

Втім члени виконкому до думки мешканців не прислухалися.

«Як ви знаєте, у цьому районі планується наша міська комунальна школа. Ми її плануємо будувати і зараз думаємо, як зібрати ресурси. Рішення щодо цього прийняте та акцептоване. Втім, зараз йдеться про будівництво школи, яка буде на прикладі приватно-публічного партнерства. Ми хочемо задіяти забудівельні компанії, щоб вони долучились і профінансували той проєкт, який ми попередньо розробимо та затвердимо. Це має бути чіткий принцип, аби діти мали школу, куди вони будуть ходити», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, земельна ділянка, яку планують продати під приватну школу, є складною для будівництва, тому місто шукатиме приватних інвесторів.

«Ми оголошуємо архітектурні конкурси на дві ділянки: одна стосується садка в районі вул. Під Голоском, інша – школи. Раніше сесія міської ради прийняла рішення про те, щоб реалізувати ці ділянки з аукціону, щоб вийти на формат партнерства міста і приватних інвесторів для реалізації соціальної інфраструктури. В цьому районі у детальному плані закладено кілька шкіл і кілька садків. Однозначно, пріоритетом є міська комунальна школа, яка буде будуватись міським коштом, і садок. Але ті рішення, які приймались сьогодні, стосуються школи і садка, які знаходяться на достатньо крутому рельєфі. Ця ділянка була визначена як проблематична з точки зору рельєфу, ми неодноразово з мешканцями району проговорювали це на робочих групах.

Але, власне, ми сподіваємось, що знайдеться такий інвестор, який буде готовий спільно з містом зреалізувати такий об’єкт, і на складному рельєфі передбачити всі підпірні стінки і всю необхідну інфраструктуру, під’їзди та доріжки. Також потрібно інтегрувати цей об’єкт в район. Найкращі рішення того, як це зробити, ми знайдемо на конкурсі. Так, наприклад, на початку минулого року провели конкурси по садку і школі, які вже є у роботі. Тепер ми будемо на початку наступного року мати другу школу і другий садок в цьому районі. Ми, знову ж таки, на конкурсі орієнтуємось на прагматичні рішення, аби не робити реалізацію таких об’єктів надкоштовною, тому що це та інфраструктура, яка є необхідною вже сьогодні, а не колись через багато років», - розповів він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: