На Іллю Киву відкрили ще одне кримінальне провадження

кива
Фото з відкритих джерел.

Проти народного депутата України від ОПЗЖ Іллі Киви відкрито кримінальне провадження за статтею «державна зрада» за те, що він записав відеопривітання з днем народження президенту країни-агресора Володимиру Путіну.

Заяву на депутата подала партія «Удар», повідомляє ZN,UA.

«За результатами розгляду вашої заяви щодо протиправних дій народного депутата України Киви І. В. генеральним прокурором 23.10.2021 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України. Здійснення досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено слідчим Державного бюро розслідувань», - йдеться у листі Офісу Генерального прокурора до голови виконкому «Удару» Артура Палатного.

У своєму привітанні Кива похвалив Путіна за «повернення Росії колишньої величі», наголосив, що Путін «пише нову історію слов'янського світу» та побажав йому ще більше сил. Нагадаємо, що під керівництвом Путіна Росія окупувала Крим у 2014 році й уже восьмий рік підтримує бойовиків на Донбасі, через що там загинули вже кілька тисяч українських військових.

Через тиждень після такого відео Кива записав ще одне «вітання» – з нагоди річниці ліквідації Степана Бандери 15 жовтня 1959 року: на тому відео він стріляв з автомата, а позаду нього вибухали фейєрверки. У зв'язку з цим Офіс генпрокурора також відкрив справу, проте кваліфікація наразі невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: