На Львівщині затримали двох чоловіків із підробленими covid-сертифікатами

e94d6004162aea4724e7da1242b7fa29

Упродовж тижня, що минає, у Львівській області затримали двох чоловіків, котрі намагались перетнути кордон із фальшивою довідкою про вакцинацію.

Про це розповіли у поліції Львівщини.

Так, 27 жовтня до поліції надійшло повідомлення  від прикордонників про те, що на пропускному путні «Шегині-Медика» 46-річний громадянин Грузії пред'явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID – 19» з ознаками підроблення.

За фактом відкрили наступного дня кримінальне провадження. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до двох років. Проводиться досудове розслідування.

Крім того, 28 жовтня дізнавачі відкрили кримінальне провадження та повідомили про підозру 26-річному мешканцю Стрийського району.

20 жовтня, перебуваючи на пункті пропуску через державний кордон України автомобільного сполучення «Рава-Руська - Гребене», рухаючись на в’їзд з України в Республіку Польща, зловмисник пред’явив підроблене свідоцтво. Встановлено також, що чоловік  заздалегідь знайшов у мережі Інтернет бланк сертифікату про вакцинацію з печатками медзакладу та лікаря, вніс  туди свої дані та роздрукував.

Цього ж дня обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: