Театр танцю «Життя» відсвяткував своє 35-річчя гучною прем’єрою «ARTeФАКТИ»

IMG_9522

У Львівській опері відбувся грандіозний ювілейний концерт знаменитого на увесь світ українського танцювального колективу.

Театр танцю «Життя» під керівництвом народної артистки України Ірини Мазур презентував у Львові, на сцені Львівської національної опери, концептуальний ювілейний проект «ARTeФАКТИ». Три з половиною десятиліття власної історії і кілька століть історії України – двогодинне яскраве дійство увібрало в себе глибинні змісти коду української нації. Зірковими гостями святкової концертної програми ТанцТеатру стали співачка, народна артистка України Руслана, скрипаль- віртуоз Олександр Божик і лірник Гордій Старух. Ведучими вечора були співаки Ірина Доля та Назар Савко.

Енергія та шалений драйв – це «Життя»!  Коли українцям аплодують стоячи понад 50 країн світу – це «Життя». Коли від «Диких танців» під ногами тріскає сцена «Євробачення» – це «Життя». Коли танцем можна сказати більше, ніж словами – це «Життя»! Коли в цілому світі знають, що все українське – це модно, сучасно, гордо, і це також «Життя»! І так 35 років – в одному ритмі.

Кілька років тому відомий львівський модерн-балет «Життя» переродився у танцювальний театр. Постановки колективу давно вийшли за рамки суто танцювальних – артисти, окрім хореографії та пластики, усе більше почали розкривати на сцені акторський та вокальні таланти. Від часу перемоги на Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» з Русланою у 2004-му в Стамбулі «Життя» став окремою потужною творчою одиницею і за останні десять років дивував мистецький світ сміливими, креативними, резонансними проектами «Ремінісценції.UA», «Етноеволюція», «DEKADANCE», «LoveSorry»… Щоразу через сучасні форми й засоби творці розкривають змісти – давні і вічні, праукраїнські. Бо, переконані, саме в таких змістах закодовані і збережені секрети нашої, української, сили.

Новий проект ТанцТеатру «Життя» «ARTeФАКТИ» - це ключ для українців до розуміння власного «Я». Це історія про те, як мистецтво протягом століть впливало на нас, на наші емоції, формувало нас як особистостей.

«Українці – модерна нація. Нам є ким і чим пишатися! Росія століттями прищеплювала нам комплекс меншовартості. Пора викорінити його з нашої підсвідомості раз і назавжди. Восьмий рік ми змушені захищати свою землю від ворога, і досі не чуємо себе сповна. Вперто не черпаємо тієї потужної сили та неймовірної енергії, які нам залишили наші пращури. У буквальному сенсі цього слова - забуваємо, хто ми… Наша ідентичність знову під загрозою, чого й чекають реваншисти імперського «русского мира». В «ARTeФАКТАХ» шукаю підтримку у тому, що наповнювало нас зсередини не одне століття – в колисковій матері дитині, у геніальних картинах Марії Приймаченко, у революційній на свій час музиці Максима Березовського…», - каже незмінний протягом 35 років керівник Танцювального театру «Життя», народна артистка України Ірина Мазур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: