Топ-12 фільмів про Гелловін

halloween
Фото з відкритих джерел.

Одне з головних осінніх свят США Гелловін продовжує набирати популярність в Україні, а будь-яка подія, що трапляється цієї ночі зажди, стає містичнішою, ніж зазвичай.

ІА Дивись.info підготувала підбірку фільмів для гелловінського вечора.

«Фокус-покус»

Сестри Вінні, Сара і Мері Сандерсон були злими чарівницями завжди. Їх черговою ідеєю стало вбивство молодої дівчини, що гарантувало б їм вічну молодість. Відьми вже були готові провести ритуал, проте місцеві жителі зуміли знешкодити їх і стратити.

Через триста років нова сім'я приїжджає в місто. В особняку сестер, перетвореному в музей, їхній син запалює нещасливу свічку, а маленька донечка знаходить магічну книгу. Трійця Сандерсонів повертається з того світу і починає війну з людьми, бажаючи знайти вічне життя. Їм доводиться звикати до прогресу, а городянам - шукати способи не допустити розгулу відьом і їх чаклунства.

Кадр з фільму.

«Гаманець або життя»

Фільм складається з чотирьох пов'язаних між собою моторошних історій, що відбулися на Гелловін в американському містечку в штаті Огайо. Всі ці історії об'єднує одна істота – Сем – таємнича постать у помаранчевій потертій піжамі з мішком на голові. Він з'являється у всіх історіях, стежачи за тим, щоби традицій Гелловіну неухильно дотримувалися.

Кадр з фільму.

«Страшні історії для розповіді у темряві»

Події розгортаються в Сполучених Штатах 1968 року. Світ стрімко змінюється, та усі ці зміни ніяк не торкаються жителів невеличкого містечка Міл-Веллі. Час тут ніби зупинився, а все через зловісний маєток на околиці. Колись тут жила родина Беллоуз. Юна мешканка цього будинку, дівчинка на ім’я Сара, писала оповідання, сповнені жахів, які пізніше змогли ожити та заполонити провінційне містечко.

Кадр з фільму.

«Страшилки-2: Привиди Гелловіна»

Якось перед Гелловіном двоє друзів Сонні та Сем знайшли у закинутому будинку скриню, у якій лежала книжка під назвою «Привиди Гелловіна». Відкривши книгу, вони мимоволі випустили у світ зачиненого там Селлі. Ця малоприємна істота прагне розпочати гелловінський апокаліпсис та планує докладати до цього чимало зусиль. Хлопці протидіятимуть як зможуть, поки ще не все втрачено і світ можна врятувати.

Кадр з фільму.

«Гелловін»

Майкл Майєрс, коли ще був хлопчиськом, жорстоко вбив свою старшу сестру, поки батьків не було вдома. Це відбувається в ніч Гелловіна. Його замикають у лікарні для душевно хворих, де соціопат проводить п'ятнадцять років під наглядом лікаря Сема Луміса, ні з ким не спілкуючись і байдуже дивлячись на стіну. Коли вже змужнілого Майкла хочуть доставити з клініки до суду, він влаштовує втечу і повертається в рідне місто задля продовження кривавої різанини. Він помічає сімнадцятилітню Лорі Строуд і робить її пріоритетною ціллю. Дівчина стає свого роду головною стравою, а поки Майєрс одного за іншим вбиває друзів Лорі. Оскільки його поява також збігається з Гелловіном, деякий час Майклу вдається залишатися непоміченим, прикриваючи обличчя маскою, а вбивства – атмосферою незвичайної ночі. Але його наближення дедалі очевидніше, і наляканій Лорі незабаром доведеться зустрітися з маніяком обличчям до обличчя.

Кадр з фільму.

«Вони/Переслідування»

У переддень Гелловіна група підлітків випробувала масу розваг і вирішує відправитися за місто на новий атракціон — кімнату страху. Реклама обіцяла гострі відчуття, але жахіття, що чекають друзів, перевершили навіть найсміливіші їхні очікування. Зустрічали їх не актори, а істоти в масках, які виявилися жахливими і злісними породженнями іншого світу, спраглими доставляти своїм жертвам позаземні страждання.

Кадр з фільму.

«Заплати примарі»

Існує давнє повір'я, що раз на рік, на Гелловін, відкриваються ворота між світом живих і світом мертвих. Під час нічного святкового параду в Нью-Йорку у професора Майка Кола безслідно зникає його маленький син. Поліції не вдається знайти дитину, однак після власного розслідування батько дізнається, що якесь потужне стародавнє прокляття забирає дітей щороку. Щоби повернути свого сина, у нього є тільки один шанс – в ніч на Гелловін відправитися в світ мертвих.

Кадр з фільму.

«Геллфест»

Якось напередодні Гелловіна разом збираються три давні подруги – Наталі, Брук і Тейлор. Аби відзначити свято, їхні хлопці запрошують їх на Геллфест. Це пересувний парк атракціонів, що спеціалізується на різноманітному жахітті – те, що треба до свята. Наслухавшись моторошних історій про реалістичність парку, молодь вирушає на прогулянку. Та дуже швидко дівчата розуміють, що не усі страхіття, які тут можна побачити – це декорації чи гра акторів. У парку працює справжній маніяк. Його особлива насолода в тому, що вбивати своїх жертв у найогидніший спосіб він може на очах у відвідувачів парку. І при цьому ніхто навіть не здогадується, що навколо нього більшає кількість трупів.

Кадр з фільму.

«Місто монстрів»

Ніч Гелловіна щедра на різні історії. Вампіри, прибульці і демони виходять з пекла, щоб розважитися разом з мешканцями американського передмістя. 10 короткометражних історій, кожна з яких здатна довести до жаху. Тут і старовинні легенди, і одержимий маніяк, і справжня відьма, і милі дітлахи з найзлішими намірами.

Кадр з фільму.

«31: свято смерті»

П'ятеро людей були викрадені в різні дні перед Гелловіном, щоби взяти участь в грі на виживання. За ними влаштовують полювання кілька відморожених на всю голову фріків, і наші герої повинні не тільки залишитися в живих, а й знищити своїх супротивників.

Кадр з фільму.

Бонус

«Жах перед Різдвом»

Для світу людей Гелловін вже давно став найстрашнішим днем у році. Адже в цей час зі своїх укриттів виповзають всі кошмари. Вони блукають вулицями, лякають дітей і дорослих до панічного стану. А потім ці відьми, вампіри, скелети, безрукі ляльки щасливі тріумфально повертаються у своє королівство гарбузів. Здавалося б, що їхнє життя цікаве й безтурботна. От тільки і професія вічного жаху може перестати приносити радість.

Кадр з фільму.

«Жучий сік»

Адам і Барбара – чудова пара. Але так сталося, що обоє вони померли. І поки вони в це не до кінця повірили, вони продовжують прикрашати свій будинок і працювати. Але з появою нових мешканців, дівчинки і двох її тіток, пара розуміє, що вони не хочуть віддавати свій будинок нікому. І тут з'являється Бітл Джюс – він готовий допомогти їм позбутися живих мешканців, але вони ще не знають, якою буде ціна за допомогу цієї дивної істоти з іншого світу.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: