Три ковідні лікарні на Львівщині заповнені на 100%

IMG_7449
ілюстративне фото, з аріхву редакції.

Рішення про перехід Львівщини до «червоної» зони епіднебезпеки відповідає ситуації, яка склалася в області з захворюваністю на коронавірус.  

Рішення про перехід Львівщини до «червоної» зони епіднебезпеки відповідає ситуації із захворюваністю на коронавірус, яка склалась в області.

Про це під час брифінгу 29 жовтня заявив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Є 5 головних показників, які визначають рівень епіднебезпеки — це коефіцієнт підтверджених випадків захворювання, кількість зроблених тестів, динаміка госпіталізації, рівень госпіталізації і заповненість ліжок з киснем. Три показника з цих п’яти ми перевищуємо. Щоб перейти в «помаранчеву» зону, в нас може бути перевищений лише один показник. Тобто потрібно щоб два показника повернутися до норми. Наразі ми продовжуємо фіксувати ріст захворюваності, великий відсоток госпіталізації, та збільшення заповненості ліжкової мережі», - пояснив Орест Чемерис.

Він уточнив, що три лікарні вже на 100% заповнені хворими з підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19. Йдеться про Львівську обласну інфекційну, Кам’янка-Бузьку центральну районну та Стебницьку міську лікарні.

«Це не означає, що ці лікарні не приймають хворих на Covid. Щодня частина пацієнтів виписується, натомість поступають нові. Зараз в області немає жодного ковідного медзакладу, який не міг би прийняти хворих. Кожного дня госпіталізують від 280 до 380 людей з коронавірусом та підозрою на нього. Наприклад, у Львівській інфекційній лікарні щодня госпіталізують від 10 до 15 пацієнтів з covid або ж з підозрою на нього і така ж кількість виписується. Насправді відбувається рух пацієнтів і він є у всіх лікарнях», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, наразі на Львівщині немає потреби у розгортанні мобільних шпиталів.

«Станом на сьогодні ми маємо резерви у існуючих медзакладах. Розгортання мобільних шпиталів – це крайній захід», – заявив директор департаменту.

Загалом хворих на коронавірус приймає 24 лікарні Львівщини. У медзакладах нині перебуває 3173 пацієнти. Ліжкова мережа зайнята на 64,74%. У реанімаціях перебувають 213 осіб, ще 87 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

За словами Ореста Чемериса, медики стурбовані тим що під час цієї хвилі коронавірус став частіше вражати вагітних жінок, дітей та людей віком від 30 років.

«Цю хвилю коронавірусу можна охарактеризувати трьома факторами, які відрізняють її від попередньої. Ці фактори є доволі тривожними. Зараз коронавірус часто вражає категорію осіб віком 30-39 років. Такого не було під час попередньої хвилі. Це молоді люди без супутніх патологій. Зараз ця  вікова категорія займає друге місце після населення віком 60-69 років. Також у нас зараз в стаціонарах знаходиться 30 вагітних жінок. Знову ж таки, якщо порівнювати з попередньою хвилею, це були поодинокі випадки. Як правило, вагітні переносили Covid набагато легше. І коронавірус значно частіше почав вражати дітей. Зараз у нас понад 40 дітей в стаціонарі. Деякі  є кисневозалежними та потребують системного лікування», – розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: