Парламент Польщі схвалив будівництво "стіни" на кордоні з Білоруссю

568738a-gettyimages-1234890641
Фото: JAAP ARRIENS/AFP VIA GETTY IMAGES

У п'ятницю, 29 жовтня, польський Сенат проголосував за відповідний законопроект, ухвалений два тижні тому нижньою палатою - Сеймом.

Парламент Польщі проголосував за будівництво ​​стіни на кордоні з Білоруссю, щоб стримати приплив мігрантів, які незаконно в'їжджають до Польщі, повідомляє Європейська правда з посиланням на Wprost.

Паркан висотою 5,5 м обійдеться в 353 мільйони євро. Він буде оснащений датчиками руху та системою моніторингу і покриє приблизно половину довжини кордону Польщі з Білоруссю.

Тепер законопроєкт надійде до президента Польщі Анджея Дуда, який, як очікується, підпише його.

Уряд планує збудувати паркан до літа наступного року.

Як пише УНН, наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не утримуватиме біженців, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу. На початку липня у Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Згодом аналогічний режим на кордоні з Білоруссю ввели Латвія та Польща.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Литва і Польща почали будувати паркан на кордоні з Білоруссю.

У Польщі 20 жовтня нелегальні мігранти намагалися силою перетнути кордон. Іноземці кидали колоди та каміння у польських прикордонників. Повідомляли, що їхнім діям допомагали служби Білорусі.

У вересні глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн вказала, що Євросоюз готовий протистояти "гібридній атаці", для якої білоруська влада задіює мігрантів. ЄС готує п'ятий пакет санкцій щодо режиму Лукашенка через використання ним мігрантів як інструмент проти ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: