«Створюємо ліси разом»: в межах акції в області висадили понад 70 тисяч дерев

_IM_3428_1635608285_1776x1080_1_0_nw
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 30 жовтня, в області провели чергову акцію з посадки лісу в межах програми озеленення Львівщини.

Однією з локацій для висаджування дерев стало Великомостівське лісництво Жовківського лісгоспу, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Присутні висадили приблизно 6 тисяч сіянців порід сосни та дуба звичайного, ялини та модрини європейської.

Усі сіянці із закритою кореневою системою вирощені в спеціалізованому Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі.

Також, в межах заходу відбулося нагородження команди Соснівського шкільного лісництва, яка здобула ІІІ місце у всеукраїнському конкурсі учнівських лісництв та І місце у Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів у номінації «Лісівництво».

Як поінформували у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства сьогодні у масштабній висадці дерев взяли участь всі державні лісогосподарські підприємства Львівщини. На ділянках лісового фонду з учасниками акції вже висадили понад 70 тис дерев.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія», який відбувся у червні 2021 року, підписав Указ про старт проєкту «Зелена країна», метою якого є збільшення протягом 10 років площі лісів країни на 1 мільйон гектарів, а для цього – в найближчі три роки висадити 1 мільярд дерев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: