Критична ситуація: у Львові продовжує зростати кількість хворих з коронавірусом

лікарня
ілюстративне фото

У Львові кількість хворих на коронавірус та госпіталізованих продовжує зростати.

Про це під час брифінгу 1 листопада розповіла начальниця управління охорони здоров’я міськради Леся Кобецька.

«За вихідні ми мали понад 170 госпіталізованих у міські лікарні, померло 36 пацієнтів. Зараз в наших лікарнях вже близько тисячі пацієнтів. З них 67 перебувають у реанімаціях, 61 особа  - на апаратах ШВЛ», - каже вона.

За її словами, щоденно в середньому у Львові вакцинується 7-9 тисяч осіб.

«Майже 54% дорослого населення Львівської МТГ провакциновано першою дозою, двома – 37%. У Львові зараз діє 12 центрів вакцинації», - додала Леся Кобецька.

За словами директора 8-ї міської клінічної лікарні Василя Трунквальтера, ситуація у закладі критична, адже кількість нових пацієнтів переважає кількість виписаних.

«Маємо 240 пацієнтів, 13 – у реанімації. Ситуація досить критична, тому що кількість поступлень за добу перевищує кількість виписаних на амбулаторне лікування. Киснем ми забезпечені, маємо загалом 400 кисневих. Але якщо динаміка і далі буде негативною, ми не забезпечимо повністю місць для хворих, бо ще лікуємо ургентні випадки. Також, маючи таку потужну кисневу систему, ми ведемо роботу щодо підключення кисневих генераторів, щоб не бути залежними від поставок кисню. Маємо закуплений містом генератор, який вироблятиме 845 літрів кисню в хвилину. Пацієнти в реанімації важкі, лише за останню добу померло 4 людей. Звертаю увагу, що як ускладнення ковіду, зросла кількість тромбозів на нижніх кінцівках. Вакцинованих пацієнтів – 9%. Тому не треба забувати, що саме вакциновані хворіють значно легше, ніж невакциновані. Наголошую також, що не варто самостійно лікуватися чи за порадою когось. Звертайтеся до лікаря! Бо коли ви берете собі надпотужний антибіотик самі, то ми вже не маємо чим лікувати вас у стаціонарі. Кожні ліки мають свої показання і протипоказання», - пояснив він.

Тим часом, за даними ЛМР, з моменту, коли у Львові почали діяти обмеження «червоної» зони, рішеннями міської комісії з питань ТЕБ і НС було закрито понад 30 закладів, які не дотримувалися карантинних вимог.

«Вчора рішенням міської комісія ТЕБ і НС було закрито 14 закладів через порушення карантинних вимог. Напередодні, у суботу, було рішення про закриття 9 закладів. Схожі рішення були в п’ятницю також. Сьогодні ми закриваємо 5 закладів. Тобто загалом понад 30 закладів було закрито за рішенням міської комісії ТЕБ і НС. Основні порушення – це недотримання працівниками, чи іншим персоналом закладу, обов’язкової вакцинації, чи відсутність негативного ПЛР-тесту. Якщо цього не було, то складався відповідний протокол комісії про закриття. Натомість, якщо порушення виправляли, заклад скеровував лист на комісію, виправляння перевіряли і заклади відновлювали свою діяльність. Хочу подякувати кільком закладам за швидку реакцію, що протягом одного дня вони все виправляли – або знаходили заміну, або працівник робив ПЛР-тест», - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: