Львівська міськрада підвищила тарифи на опалення: хто заплатить більше

опалення

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Йдеться про тариф для бюджетних і інших споживачів. Тариф на теплопостачання для населення не змінюється.

«Ми не підвищуємо тарифи для мешканців, тож львів’яни у своїх платіжках за теплопостачання будуть отримувати нарахування на тому ж рівні, що й минулого опалювального сезону.

Натомість коригування тарифу відбулось для споживачів категорії бюджету і інших споживачів (комерція, тощо). Це пов’язане із значним підняттям вартості газу, яка є основною складовою структури собівартості тарифу», - пояснив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства, станом на сьогодні тарифи на теплопостачання для бюджетних і інших споживачів (крім населення), у зв’язку із зростанням ціни газу, вже відкоригували Запоріжжя, Хмельницький, Вінниця, Полтава та інші міста.

Відтак, виконком затвердив для «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго» такі тарифи:

  • для Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго»: населення 1402,78 за 1 Гкал (без ПДВ), грн за 1 Гкал (без ПДВ), грн, бюджетні установи 2445,06 грн за 1 Гкал (без ПДВ), інші споживачі 2808,51 грн за 1 Гкал (без ПДВ), релігійні організації 2366,27 грн.
  • для Львівського комунального підприємства «Залізничнетеплоенерго»:населення 1420,32 за 1 Гкал (без ПДВ), бюджетні установи 2537,97 за 1 Гкал (без ПДВ), інші споживачі 3565,73 за 1 Гкал (без ПДВ).  Релігійні організації 2537,94 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Прийняті рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» вступають у дію з моменту їх опублікування.

Нагадаємо, з липня 2021 року повноваження щодо встановлення тарифів комунальним теплопостачальним організаціям передано від НКРЕКП на місця. Відтак ці повноваження, згідно з законом про місцеве самоврядування, має виконавчий комітет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: