Трускавець та Польщу поєднає залізничне сполучення

фото: Трускавецька міська рада

Переговори щодо будівництва цієї транспортної гілки велись шість років.

Під час зустрічі міністрів інфраструктури України та Польщі Олександра Кубракова та Анджея Адамчика, яка відбулася 22 жовтня у Варшаві, будівництву залізничної гілки з Польщі до Трускавця дали зелене світло.

Про це інформує пресслужба Трускавецької міської ради.

Головною причиною, яка спонукала владу Трускавця до лобіювання покращення транспортного сполучення з Польщею, стала переорієнтація туристичних потоків після початку російської агресії на Сході України (2014 рік). Якщо в 2010-2015 роках кількість відпочиваючих з Польщі становила у Трускавці від 0,6 до 1,4 тис. осіб (дані планово-економічного відділу ТМР), то 2018 році – вона зросла до 20,3 тис. осіб. Піковим став докарантинний 2019 рік, коли кількість поляків, що прибули до Трускавця на оздоровлення, перетнула позначку в 25 тис. осіб.

Першим етапом проєкту стане відновлення залізничного сполучення з Польщі до залізничної станції Хирів (Самбірський район). Очікується, що це відбудеться найближчим часом.

Повідомляється, що це буде взаємовигідний для інтересів України та Польщі проєкт, який пожвавить прикордонний рух, розвантажить пункт пропуску «Медика-Шегині», сприятиме економічному розвитку українсько-польського прикордоння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: