В Австралії розробили нову технологію щеплень проти COVID-19

вчені
фото з відкритих джерел

За задумом науковців, цей спосіб допоможе людям, які бояться голок, а також у ситуаціях, коли не вдається забезпечувати температурний діапазон для зберігання вакцини.

Як пише Уніан, про це повідомляє Xinhua.

Науковці з Університету Квінсленда (UQ) використовували пластир "з мікрочіпом високої густини" (HD-MAP), який після нанесення на шкіру реципієнта дозволяє наносити тисячі мікроскопічних проекцій.

Дослідник Девід Мюллер зі Школи хімії та молекулярної біології зазначив, що початкове тестування було здійснено на мишах з використанням вакцини COVID-19 американського виробництва.

Переваги цієї технології полягають в її здатності вводитися самостійно, вакцинувати людину однією дозою та зберігати за різних температур.

«Це може стати великим благом для глобального розгортання вакцинації, особливо в країнах, що розвиваються, де не вистачає лікарів і приміщень для охолодження вакцин», - зазначили науковці.

Пластир також може застосовуватися до вакцин від поліомієліту, лихоманки денге та грипу.

Розробники планують повноцінно представити цю технологію світу та шукають можливості фінансування, аби якнайшвидше провести клінічні випробування.

Нагадаємо, Оксфордський словник англійської мови визначився зі словом 2021 року. Ним стало слово vax (тобто «вакцина», «вакцинувати»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: