Десятирічну дівчинку, яка постраждала в аварії у Рудках, виписали додому

smert-dytyna

Десятирічну дівчинку, що тяжко травмувалась у ДТП із вантажівкою у Рудках, у понеділок, 1 листопада, випасали додому. Дівчинка пробула в лікарні два місяці.

Десятирічну дівчинку, що тяжко травмувалась у ДТП із вантажівкою у Рудках, у понеділок, 1 листопада, випасали додому. Дівчинка пробула в лікарні два місяці.

Про це розповіли медики дитячої лікарні на Орлика.

«Її шлях у нашій лікарні був довгий і не простий, але вона все витримала і виписана додому у задовільному стані. Дівчинка самостійно харчується звичайною не подрібненою їжею, усміхається, активна, самостійно сидить у ліжку та готується до вертикалізації, а в подальшому – до протезування. Додому йшла з позитивним настроєм та, дякуючи Богу і нашим лікарям, зі збереженим життям», - розповіли у медзакладі.

Спершу Тетянка перебувала у відділенні інтенсивної терапії для дітей після трансплантацій, нейрохірургічних та реконструктивних операцій, куди дівчинку було доставлено у важкому стані, обумовленому політравмаю, закритою черепно - мозковою травмою, забоєм головного мозку важкого ступеня, мозкова кома 2, закритою травмаю грудної клітки, тупою травмою живота, травматичною ампутацією лівої нижньої кінцівки на рівні нижньої третини стегнової кістки. У дівчинки були множинні переломи тазу, нижніх та верхніх кінцівок.

Завдяки проведеним реанімаційним заходам, життя дівчинки вдалося зберегти та відновити життєво-важливі функції. Дівчинка була виведена з коми у стан нормальної фізіологічної свідомості. Їй було проведено 2 оперативні втручання за життєвими показами.

Після переводу в ортопедо-травматологічне відділення, їй було проведено лікування важкого перелому кісток тазу за допомогою апарату зовнішньої фіксації, оперативне лікування перелому шийки стегнової кістки, консервативно проліковані переломи кісток правої гомілки та лівої плечової кістки. Також проведена операція на лицевому черепі – це високотехнічне оперативне втручання зі збереження жувального суглобу у дитини.

«Також, ще з перших днів перебування у відділенні інтенсивної терапії, наші фахівці з реабілітації почали працювати над відновленням Тетяни. Функція ручок та ніжки після множинних переломів повністю відновлена , також Тетяна сама вже сідає і невдовзі після повторного обстеження розпочне свій шлях відновлення ходьби», - пояснюють лікарі.

Таня продовжуватиме лікування амбулаторно.

Нагадаємо, аварія в Рудках трапилась 3 вересня. Водій фури в’їхав у електричний стовп та продуктовий магазин. Загинув водій та двоє перехожих. Також постраждали дві дівчинки — 10-річна Тетяна та 15-річна Анастасія. Настю виписали додому напередодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: