Нафта дорожчає через зниження видобутку

нафта
фото ілюстративне

Ціни на нафту зросли у вівторок, 2 листопада, на тлі повільного зростання видобутку ключовими виробниками ОПЕК+, а також збільшення темпів переробки сировини в Китаї.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $85,19 (+0,57%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $84,39 (+0,39%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $84,71 та $84,05 відповідно.

Збільшення видобутку нафти ОПЕК+ у жовтні знову не відповідало запланованій угоді, оскільки вимушені відключення у деяких виробників компенсували збільшення поставок із Саудівської Аравії та Іраку. Опитування Reuters показало, що у жовтні ОПЕК+ видобувала 27,50 млн бар.на добу, що на 190 тис. бар. на добу більше, ніж у попередньому місяці, але на 254 тис. бар. на добу нижче узгодженого у вересні рівня виробництва.

Тим часом державні нафтові компанії Китаю збільшили обсяги переробки, щоб запобігти нестачі дизельного палива на внутрішньому ринку.

«Ціни на нафту все ще готові до зростання… Дані про запаси сирої нафти від EIA показали, що попит на більшість нафтопродуктів рухається у потрібному напрямку. При цьому видобуток у США залишається стабільним, а ОПЕК+ дотримується свого плану щодо поступового збільшення виробництва на 400 тис. бар. на добу», - сказав Едвард Моя, старший аналітик OANDA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: