Підробка COVID-сертифікатів: законопроєкт про кримінальне покарання пройшов комітет ВР

ковід-сертифікат
Фото з відкритих джерел.

Пропозицію рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроєкт у першому читанні підтримали 12 членів комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності , семеро утрималися.

Про це повідомляє Укрінформ.

На засіданні під час розгляду питання був присутній заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, який закликав парламентаріїв підтримати законопроєкт.

У пояснювальній записці до проєкту зазначається, що в чинній редакції Кримінального кодексу відсутня кримінальна відповідальність за підроблення документів, що стосуються проведення вакцинації.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 321-3, яка передбачає встановлення відповідальності за використання особою свідомо підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, у вигляді штрафу від 17 000 до 34 000 грн або обмеження волі на строк до двох років.

Пропонується також встановити відповідальність за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 34 000 до 68 000 грн або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Документ також передбачає встановлення відповідальності за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 85 000 до 170 000 гривень або позбавлення волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: