Це приклад для всієї України: як ініціативні львів’яни зменшують кількість відходів (відео)

A4BDCFF3-6A2C-418A-8809-AF7162ECF1B9

У Львові працює екологічна ініціатива Zero Waste Lviv, яка впроваджує кілька проєктів, націлених на зменшення кількості сміття.

 

«20% міських смітників наповнюється одноразовими горнятками від кави з собою, напоїв з собою. А ці горнятка - це мультишарова упаковка, тобто папір, який має всередині пластик», — розповідає про проблему Ірина Миронова, голова ГО “Zero Waste Lviv”.

Але кожен охочий може сприяти збереженню довкілля, наприклад, використовуючи багаторазове горнятко для кави чи скориставшись послугою заставного горнятка Zero Cup в кав’ярнях Львова.

«Ви можете прийти в кав’ярню, залишити заставу,  взяти напій з собою в горнятку, пройтися і в іншій кав’ярні повернути горнятко і отримати назад свої кошти, — пояснює Ірина Миронова. — Є 17 кав’ярень, де можна взяти каву в заставне горня».

За це кав’ярні навіть надають клієнтам знижку, бо більше сотні закладів у Львові в такий спосіб заохочують людей зменшити використання одноразового посуду. 

Як це працює і чому зменшувати кількість сміття важливо - дивіться у відео: 

Цим роликом продовжуємо цикл відеоісторій про активістів та ініціативних мешканців Львівщини та Донеччини “Небайдужі”. Водночас, на Донеччині — в Маріуполі — працює ініціатива містян з сортування та подальшої переробки пластику. «Екорибки», встановлені по місту, дозволяють жителям легко дбати про довкілля. З чого почалася ця ініціатива та яких успіхів досягла, дивіться у відео Новин Донбасу тут: 

https://youtu.be/8W8r5R0wN3o

Інформаційний проєкт «Дивись.info» та «Новин Донбасу» реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: