Чи випаде на Львівщині сніг у листопаді та якою буде погода найближчими днями

IMG_7242-630x420

У Львівській області ще цього тижня де-не-де дощитиме, а з наступного можна сподіватися на різке похолодання та сніг. 

У Львівській області ще цього тижня де-не-де дощитиме, а з наступного можна сподіватися на значне похолодання та сніг.

Про це ІА Дивись.info повідомила керівниця відділу метеопрогнозів регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Чого очікувати від погоди 4-8 листопада

«Найближчими днями очікується мінлива погода, 4 та 5 листопада погоду визначатимуть проходження атмосферних фронтів. Буде хмарно, з проясненнями. Уночі 4 листопада істотних опадів не передбачається, вдень невеликий дощ. Вітер південно-східний, температура 9-14 градусів», – пояснює наша співрозмовиця.

У п'ятницю, 5 листопада, уночі буде дощ, вітер зміниться на західний 7-12 м/с. Нічні температури 4-9 тепла, вдень 9-14°.

Водночас у суботу та неділю, 6 та 7 листопада, буде антициклональна погода, говорить Олена Смалюх.

І додає: хоча буде хмарно з проясненням, буде без істотних опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Уночі 6 листопада очікується 1-6 тепла, а вночі 7 листопада буде менше хмар і буде трішечки холодніше -1-+4. Денні температури 6 і 7 листопада будуть коливатися у межах 7-12° тепла.

«Загалом найближчим часом на Львівщині очікуємо надходження циклону з південного заходу. Він принесе до нас знову дощ, вітер буде також південно-західний. Нічні температури піднімуться до 3-8 тепла, а денні будуть 12° і зберігатимуться щонайменше до 8 листопада», – пояснює синоптикиня.

Коли погіршиться погода

До кінця теперішнього тижня погода буде більш-менш сприятливою, проте з наступного тижня прийде похолодання.

Олена Смалюх говорить, що з 9-10 листопада на Львівщину насунеться прохолода з північного заходу. Нічні температури коливатимуться у межах -3 —+2°. У день натомість від 5 до 10 градусів тепла.

«Загалом очікується антициклональна погода, уночі помітно похолоднішає. У понеділок-вівторок, 8 і 9 листопада, вдень буде сонятчно, а ось з наступної п'ятниці, 12 листопада, погодні умови помітно зміняться», – додає експертка.

І пояснює, що з наступного тижня прохолодні повітряні маси з північного заходу сприятимуть зниженню нічної температури до -2 +3, а у день в межах 5-10 градусів тепла.

«Наступна порція дощової та, можливо, снігової погоди можна очікувати десь після 12-13 листопада. І, найімовірніше, сніг буде 21 листопада, на Михайла», – говорить Олена Смалюх.

До речі, поки ще сонячно і ви плануєте мандрівки, радимо обрати цікаві локації, зазирнувши сюди.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: