На Рівненщині львівські науковці виявили несподівану знахідку

музей2
фото з фейсбуку музею

Науковці Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького у експодиції на Поліссі виявили цінну знахідку.

Науковці Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького у експедиції на Поліссі виявили цінну знахідку.

Про це зазначено на сторінці музею у Фейсбук.

У селі Соломир, неподалік від смт. Зарічне Рівненської області наукові співробітники львівського архітектурного музею ведуть перемовини щодо музеєфікації хати 1920-их років. З перевезення цього об'єкту планують почати розбудову зони «Полісся» та новий період поповнення експозиції цікавими об'єктами народного будівництва.

Окрім того, після обстеження знелюднілого хутора Нивиці, поблизу села Соломир, було виявлено несподівану знахідку - скриню на коліщатах, які зазвичай завозили на Зарічненщину з сусіднього Пінська.

Велику частину музейного зібрання скринь та інші унікальні експонати з фондової колекції музею зараз можна побачити на Виставці-розповіді «50 історій Львівського скансену», яка зараз відбувається у Центрі Архітектури, Дизайну та Урбаністики Порохова ВЕЖА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: