У Львові батьки вимагають відновити очне навчання у школах (фото)

IMG_20211103_113126

Під Львівську мерію принесли шкільні парти. В такий спосіб батьки вимагають від міської влади відновити у школах повноцінне навчання.  

Під Львівську мерію принесли шкільні парти. В такий спосіб батьки вимагають від міської влади відновити у школах повноцінне навчання.

«Моя донька навчається в 3 класі, і вже вретє її навчальний рік «порізаний» частково на онлайн-навчання. Ще не було жодного року, коли б вона нормально вчилася з вересня по травень. Відразу хочу розставити крапки над «і» – ми провакциновані і всіх закликаємо вакцинуватися. Ми знаємо, що є багато шкіл, де 100% провакцинований персонал. Ми хочемо, щоби такі школи, згідно з постановою Кабміну, почали працювати, і це стосувалося б не тільки початкової школи, але й середньої і старшої. Ми знаємо, що рішення ухвалює міська комісія з ТЕБ і НС, і тому звертаємося до неї. На сайті ЮНІСЕФ ми побачили результати дослідження, що відсоток розповсюдження коронавірусу у школах – 2,2%, а у громадському транспорті та магазинах – 15-20%. Що ми бачимо у Львові – магазини відкриті, а школи – закриті», – розповідає Вікторія Христенко.

За її словами, онлайн-навчання в початковій школі вимагає постійної присутності батьків біля дітей.

«Мені вже двічі телефонувала донька, яка не може сама перепід’єднатися до Інтернету після того, як зникла мережа. Це вона у третьому класі, я уявляю, які проблеми у ще молодших дітей. Також онлайн-навчання – це відсутність руху. В дітей знижується імунітет, бо вони весь час сидять перед комп’ютерами і не рухаються, адже гуртки та спортивні секції теж закриті», – каже Вікторія Христенко.

У мерії пояснюють, що будуть готові відновити повноцінне навчання у школах, коли динаміка захворюваності на коронавірус зменшиться, зокрема й серед дітей. Втім, наразі вона залишається високою.

«Специфіка цього штаму в тому, що він поширюється серед дітей, і ми це бачимо за кількістю госпіталізацій у дитячій лікарні Охматдит, за кількістю дітей з пневмоніями в дитячій лікарні на Орлика. Тому ми запровадили дещо жорсткіші заходи, ніж передбачає червона зона, і це дає свій ефект. Минулого тижня в лікарні на Орлика з пневмоніями було більше 100 дітей, цього тижня вже цей показник знизився – зараз там від 40 до 60 дітей. На початку тижня в нас відбулася нарада з керівниками шкіл, де було дано завдання готуватися до відновлення навчання в очному режимі за умови зменшення показників. Ми щодня моніторимо ситуацію, динаміка захворюваності є публічною, і кожен може її переглянути. Станом на сьогодні в міських медичних закладах є 965 хворих, за вчора померла 21 людина, тобто динаміка зберігається високою. Але ті обмеження, які ми ввели, вже дають свій ефект – протягом останніх днів динаміка має тенденцію до зниження», – пояснює перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

При цьому, до якої межі має знизитися кількість захворювань, щоб можна було відкрити школи, заступник мера не називає.

«Ще раз наголошую, що ці обмеження були зумовлені тим, що серед дітей було масове поширення хвороби. Тому, за умови зменшення динаміки, ми розглядаємо етапність відновлення навчання, і на першому етапі йтиметься про початкову школу. Ми зараз маємо тренд до зниження захворюваності, і маємо зафіксувати, що він зберігається», – розповів Андрій Москаленко.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: