Львів попросить в уряду більше коштів на лікування хворих з коронавірусом

корона е

Львівська міська рада звернеться до уряду щодо збільшити фінансування на лікування людей із важкою формою коронавірусу.

Про це йшлося під час сесії міськради 4 листопада, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Завідувач хірургічного відділення Лікарні швидкої допомоги Гнат Герич каже, що держава виділяє однакову суму на лікування усіх ковідних хворих, незалежно від важкості перебігу хвороби. Цієї суми бракує на лікування пацієнтів у реанімаціях, яке може коштувати у 3-4 рази дорожче.

«Незважаючи на зусилля міської ради Львова у фінансуванні медицини, ми не можемо робити це ізольовано. Потрібне фінансування з Національної служби охорони здоров’я. Проблема у тому, що лікування пацієнта з коронавірусом Нацслужба здоров’я виділяє 28 000 грн. Але диференціації немає: чи цей пацієнт є у реанімації і потребує інтенсивного лікування протягом місяця, чи він є у covid-відділенні на звичайному ліжку і лікується тиждень. Лікування важкохворих пацієнтів із covid обходиться у 3-4 рази дорожче. Тому потрібно, щоб Нацслужба здоров’я визначила тарифи відповідно до стану важкості хворого і таким чином перерозподілити фінансування. Треба зняти це навантаження з пацієнтів, бо медикаменти та інші видатки, які лягають на їхні плечі, є просто непомірними», – розповів він.

«За таку суму – 28 тисяч – з реанімації вийти живим складно. Це може бути і 100, і 200, і 500 тисяч гривень. Тож значну частину коштів треба залучати на стороні. А Національна служба охорони здоров’я каже – 28 тисяч і крапка. Тому потрібно скерувати звернення до прем’єр-міністра, міністра охорони здоров’я, до голови ВРУ та керівника РНБО, щоб негайно внесли зміни і виділяли більше коштів та змінили сам принцип. Має бути диференційований підхід», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, Львівська міська рада звернеться до Міністерства охорони здоров’я, Нацслужби здоров’я, прем’єра-міністра Дениса Шмигаля та голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням переглянути тариф на лікування важкохворих пацієнтів із коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: