Рада призначила нового міністра оборони України

_121319655_dsc_7941-id462802-1200x798-watermarked
Фото: Укрінформ

Новим міністром оборони України став Олексій Резніков. Він обійняв цю посаду після відставки Андрія Тарана.

За його призначення Верховна Рада проголосувала у четвер, 4 листопада. За це проголосували 273 нардепи.

Як передає Громадське, серед своїх пріоритетів на посаді Резніков відзначив «забезпечення синергії дій». Мовляв, Міноборони, Генштаб і профільний комітет парламенту мають діяти «як складова єдиного організму».

«Міністерство оборони має тісно співпрацювати з Міністерством стратегічної промисловості. Спільно ми маємо поступово змінити структуру оборонного бюджету, щоб це був бюджет сучасної боєздатної армії, а не її утримання і проїдання», — зазначив Резніков.

Також він наголосив на важливості синергії з міжнародними партнерами. Резніков наголошує, що військова дипломатія у співпраці з українським МЗС буде одним із пріоритетів.

Хто такий Олексій Резніков

Він народився у Львові у червні 1966 року. 1991 року закінчив Львівський державний університет ім. Франка за спеціальністю «Правознавство», отримавши диплом із відзнакою.

Протягом 1984-1986 років він проходив строкову військову службу в Парашутно-десантній службі ВПС СРСР. У 1994 році він отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю. Відтак був заступником голови Центру розвитку українського законодавства в Києві. Згодом працював адвокатом.

У політику прийшов 2008 року— до 2014-го був депутатом Київської міської ради VI скликання. А потім потрапив і в VII скликання, ставши заступником міського голови — секретарем Київської міської ради.

З квітня 2016 року по вересень 2018 року Резніков був заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань провадження самоврядних повноважень. З вересня 2019 року був представником України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи.

Відтак став віцепрем'єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. А тепер — міністром оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: