Військові, ветерани та небайдужі стали донорами крові у Львові

krov_1
Фото: АрміяInform.

У львівському «Будинку воїна» провели збір донорської крові для осіб, що потребують негайного її переливання або постійних вливань.

Здати кров і врятувати життя людини до комунального ветеранського осередку зібралось понад 50 осіб, серед яких волонтери, небайдужі громадяни, колишні та діючі захисники України і члени їхніх родин.

Про це повідомляє АрміяInform.

«Благодійна акція зі збору донорської крові відбулася в рамках реалізації проєкту «Я, Ніна» та за участю команди фундації «Варто жити». Це вже сьомий такий захід у Львові», – розповів директор «Будинку воїна», учасник боїв за Донецький аеропорт офіцер-десантник Олег Височанський.

Зазначається, що захід відбувався з усіма пересторогами, які передбачені епідемічною ситуацією. Зокрема, до здавання крові допускалися виключно ті, хто мають сертифікати про повний цикл щеплення від COVID-19. Кожен донор проходив реєстрацію, а згодом – первинний аналіз, під час якого донорам  визначають групу крові та рівень гемоглобіну.

Для того, аби донори могли відновити сили після здавання крові, львівські підприємці з військовим бекграундом із компаній Pizza Veterano та Koffeine Militari принесли на захід їжу та напої.

Фото: АрміяInform.

Загалом було зібрано понад 20 літрів донорської крові. Далі, після її ретельного обстеження у центрі крові, вона потрапить у загальний банк крові. А звідти вже за потребою – чи то у львівський військовий госпіталь, чи в онколікарні, чи для постраждалих у ДТП та інших ургентних випадків.

Нагадаємо, проєкт «Я, Ніна» ініційований у 2019 році журналісткою та блогеркою Яніною Соколовою. Спрямований на допомогу людям, що хворіють на онкологічні захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: