Ляшко розповів, коли українців вакцинуватимуть від коронавірусу повторно двома дозами

вакцинація
Ілюстративне фото

В Україні повернуться до обговорення питання бустерної дози або повторного дворазового щеплення від коронавірусу після того, як в країні вакцинується більше людей. Однак примусово прищеплюватися нікого не змушуватимуть.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу 5 листопада, передає РБК-Україна.

Міністр наголосив, що обговорюватимуть питання бустерної або повторної вакцинації, коли в країні позначка вакцинованих перевищить 50%.

Також міністр зазначив, що в Україні немає примусової вакцинації.

«У нас є певний перелік професій чи організацій, де на роботу допускаються лише вакциновані. Найближчим часом цей перелік буде розширено», - заявив Ляшко.

До слова, вже з понеділка, 8 листопада, осіб із цього переліку, будуть відсторонювати від роботи без збереження зарплатні, якщо людина не матиме щеплення від коронавірусу.

Нагадуємо, від початку вакцинальної кампанії щеплено 11086047 людей, з них отримали одну дозу – 11086045 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7762884 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 18 848 929 щеплень, йдеться в даних Міністерства охорони здоров'я від 5 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: