На Львівщині куплять ще 13 квартир для дітей-сиріт

сироти
фото ілюстративне

В четвер, 4 листопада відбулося чергове засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей- сиріт. Члени комісії голосуванням підтримали пропозиції закупівлі квартир 16 дітям - сиротам.

Загалом йдеться про закупівлю 13 об’єктів нерухомості за співфінансування з обласного бюджету в рамках «Регіональної програми забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області».

Пропозиції щодо закупівлі житла, а також кошти з місцевих бюджетів надали Городоцька, Стрийська, Мостиська, Бібрська міські ради, Червоноградська районна державна адміністрація спільно з Радехівською міською радою, Солонківська, Жовтанецька, Давидівська, Добросинсько-Магерівська сільські ради. З бюджету Львівської області на закупівлю 13 квартир передбачено 2 млн 852 тис.грн.

«Ми постійно на нарадах наголошуємо головам громад на важливості вести облік осіб, які потребують житла та вчасно подавати заяви та документи. Питання забезпечення житлом сиріт є першочерговим», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. Він зазначив, що ті громади, які належно ведуть облік та відповідально ставляться до своїх мешканців, вже отримали квартири.

Присутній на засідання голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук розповів, що попри завершення року, депутати Львівської обласної ради шукатимуть можливість виділити кошти на закупівлю ще однієї квартири для мешканця Червоноградської громади.

«Я запропонував переглянути витрати бюджету та із зекономлених коштів вишукати 160 тисяч гривень на дофінансування закупівлі квартири для хлопця, якому у грудні цього року виповниться 23 роки. Якщо не купимо йому житло у цьому році, то він втратить право на пільгу. Адже в програмі прописано обмеження за віком. Чому громада подала його пропозицію так пізно ми дізнаємося, але сирота не має стати заручником обставин. Тому, об’єднавши зусилля депутатів, у співпраці з комісією з питань бюджету та соціально-економічного розвитку ми шукаємо можливість придбати ще одну квартиру», - пояснив Микола Іщук. Він також наголосив на тому, що безумовним правилом для керівників органів місцевого самоврядування має стати допомога дітям-сиротам, постановка їх на облік та планування  коштів на закупівлю пільгового житла для цих категорій соціально незахищених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: