На Львівщині відкриють туристичний маршрут вздовж Дністра

DCIM100MEDIADJI_0713.JPG
DCIM100MEDIADJI_0713.JPG

Цієї неділі на Львівщині відкриють туристичний маршрут вздовж річки Дністер.Маршрут відкривають в межах проєкту «Дністер: береги та притоки», який створений для популяризації історії сіл, що поєднує річка.

Цієї неділі на Львівщині відкриють туристичний маршрут вздовж річки Дністер.

Маршрут відкривають в межах проєкту «Дністер: береги та притоки», який створений для популяризації історії сіл, що поєднує річка.

Програма відкриття передбачає відвідання села Устя Стрийського району та проходження маршрут вздовж річки протяжністю 13км. В межах реалізації проєкту була створена інформаційна брошуру з картою та основною інформацією, яка дає змогу туристу самостійно спланувати прогулянку берегом ріки. Брошуру можна буде отримати на початку подорожі в селі Устя, біля Народного дому або в альтанці над Дністром.

Як розповіли розробники, безкоштовний культурно-пізнавальний маршрут вихідного, що проходить по березі Дністра є лінійним відтак турист може розпочати свою мандрівку з сіл Устя або Колодруби. На маршруті встановлено вісім інформаційних стендів, які розповідають про історію та пам’ятки сіл Устя, Колодруби, Раделичі та Гірське; птахів, риб, рослин та стариці Дністра. Частина маршруту проходить по території регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір'я», де збережені стариці Дністра. Це численні заболочені місця, де колись було русло річки. У другій половині XIX століття було вирішено випрямити русло Дністра, оскільки річка була тут дуже звивистою. Таким чином колишні вигини було відокремлено від річки. Часто стариці є місцем існування вразливих видів, постійного або тимчасового перебування багатьох тварин (земноводних, риб, птахів). Під час весняних і осінніх міграцій птахи використовують старорічища для відпочинку і підгодівлі. На інформаційних стендах є інформація про деяких типових представників стариць (земноводних, риб, птахів).

В межах реалізації проєкту команда співпрацювала з експертами  у сфері збереженні та популяризації культурної спадщини, орнітологами, краєзнавцями, експертами у сфері туризму.

Довідка: проєкт «Дністер: береги та притоки» реалізується на основі концепції «Зелених шляхів». Це багатофункціональні маршрути для пересування безмоторними транспортними засобами чи пішохідним способом, що проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів, річок і закинутих залізничних колій. Ці маршрути координуються місцевими товариствами з метою впровадження концепції сталого туризму і пропаганди здорового способу життя. Зелені маршрути є основою для реалізації місцевих ініціатив соціального характеру і проектів, пов’язаних з охороною природних ландшафтів, збереженням культурної спадщини, екологічним туризмом і транспортом, що не забруднює навколишнє середовище. Проєкт "Дністер: береги та притоки" передбачає створення та популяризацію культурно-пізнавального маршруту вздовж протікання річки Дністер в межах Миколаївської ОТГ Стрийського району Львівської області. В межах  проєкту розроблено концепцію і дорожню карту розвитку туристичних шляхів навколо села Устя та прилеглих сіл Миколаївської ОТГ на основі культурної та природної спадщини.

Проєкт «Дністер: береги та притоки» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду,  та Державного агентства розвитку туризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: