Помер відомий український режисер Віталій Малахов

малахов
фото з відкритих джерел

На 68-му році життя пішов з життя відомий український режисер, керівник Київського драматичного театру на Подолі Віталій Юхимович Малахов.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила його донька, пише Уніан.

Минулого тижня чоловіка госпіталізували до Феофанії, що у Києві. Про себе дала знати стара бойова рана і розпочався сепсис.

Протягом декількох днів медики боролись за життя режисера, однак врятувати його не вдалось. Вчора стало відомо, що Малахов помер.

Довідка:

Віталій Малахов – український театральний режисер, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, народний артист України. Багаторазовий лауреат фестивалю «Київська пектораль».

Його творча кар’єра розпочалася 1977 року на українському телебаченні. З травня 1978 року до вересня 1979 року працював у Київському державному театрі російської драми імені Лесі Українки. З 1979 року очолив Київський державний театр естради.

З 1985 до 1987 року працював зі своєю трупою на базі Київського Молодіжного театру, а з серпня 1987 року був створений Київський драматичний театр на Подолі. З 1987 року – художній керівник-директор Київського академічного драматичного театру на Подолі, у його доробку понад 60 вистав.

У 2006 році театру на Подолі під керівництвом Малахова за видатні досягнення у розвитку українського драматичного мистецтва було надано статус академічного.

Трупа Віталія Малахова презентувала театральне мистецтво України в інших країнах: у США, Великій Британії, Італії, Мексиці, Коста-Риці, Фінляндії, Німеччині, Греції, Туреччині та у інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: