Поліцейські Львівщини відкрили три кримінальні справи за фактом підробки COVID-сертифікатів

1000_667
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

4 листопада до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на пропускному пункті «Грушів-Будомеж» під час паспортного контролю на в’їзді до України 32-річний мешканець Івано-Франківська пред’явив  свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підроблення.

Пізніше на цьому ж пункті пропуску підроблене свідоцтво про вакцинацію було виявлено у 25-річного мешканця Тернопільської області, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Того ж дня на пункті пропуску «Краківець-Корчова» 38-річний мешканець Вінницької області, в’їжджаючи до України, пред’явив під час паспортного контролю сертифікат про вакцинацію від COVID-19 з ознаками підроблення.
За фактами дізнавачі Яворівського районного відділу поліції відкрили три кримінальні провадження за  ч.4 ст.358 КК України.   (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до двох років.
Досудові розслідування тривають.

Правоохоронці нагадують, що підробка та використання підроблених сертифікатів про вакцинацію є кримінальним правопорушенням. Якщо вам відомі такі факти, звертайтеся за номером 102 або на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: