Коли в «Дії» з'являться довідки про ПЛР-тест та одужання від коронавірусу 

дія1

У застосунку Дія ще цього тижня може стати доступною довідка про одужання від коронавірусу, а також інформація про актуальні ПЛР-тести.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері «Сніданку з 1+1».

Федоров розповів, що довідку про одужання можуть отримати ті, хто перехворів коронавірусною інфекцією, і діяти вона буде протягом 90 днів. Мінцифри передбачило, що довідку можна згенерувати в додатку «Дія» за останні 90 днів, але остаточні деталі поки узгоджуються з Міністерством охорони здоров’я.

«Довідка про одужання діятиме протягом 90 днів. Втім, як рахувати ці дні – інформація відрізняється. Міністерство охорони здоров’я минулого тижня пояснило, що довідку можуть отримати лише ті, хто видужав вже після запуску цієї функції в «Дії», — йдеться в повідомленні.

Щоб сформувати сертифікат про одужання, лікар повинен внести інформацію про це в електронну систему охорони здоров’я, тоді додаток «Дія» побачить ці дані і сформує сертифікат, пояснив Федоров.

Термін дії цього документа встановлено протягом 90 днів: «Тобто, якщо людина хворіла десять днів тому, у неї сертифікат діятиме 80 днів», — пояснив міністр.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що з сьогоднішнього дня, 8 листопада 2021 року, невакциновані українці, які перехворіли на коронавірус, зможуть отримувати цифрові сертифікати про одужання.

При цьому з 8 листопада невакцинованих українців, які підлягають обов’язковому отриманню щеплень, повинні почати відсторонювати від роботи.

У жовтні Міністерство охорони здоров’я попередило про відсторонення від роботи нещеплених педагогів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: