У РФ показали пропагандистський фільм про Україну

фільм
скріншот з фільму

Це вже четвертий фільм, який дискредитує Україну, що зняв режисер та продюсер Ігор Лопатьонок.

Про це пише Детектор медіа.

Російський державний канал RT показав фільм під назвою «Україна – вічне сьогодення», який в описі на ютуб-каналі RT позиціонується наступним чином: «Фільм «Україна – вічне сьогодення» — це розповідь про три десятиліття незалежності України, яку розповіли американському режисеру колишні українські чиновники».

У фільмі взяли участь Віктор Ющенко, Валерій Пустовойтенко, Олександр Мороз, а також Ренат Кузьмін, Андрій Деркач, Віктор Суслов та Анатолій Шарій. Ренат Кузьмін розповідає в фільмі про «величезну схожість України та нацистської Німеччини», Шарій — про «відсутність незалежності України»,  Деркач  — про «контроль над Україною структурами Сороса» тощо.

Всі спікери спілкувалися з американкою Сімоною Манджанте Пападопулос. Вона  — дружина політичного консультанта в штабі Трампа. Джордж Пападопулос був визнаний винним в тому, що брехав ФБР про зв'язки Трампа з представниками Росії.

Попри цей фільм не знімали американські режисери або навіть RT.  Його створив до 30-річчя незалежності України продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок.

Водночас в статтях, які супроводжував фільм в американських ЗМІ було зазначено, що «творці фільму розвінчали найбільш усталені міфи, які постійно використовувалися політичною елітою України для маніпулювання свідомістю виборців – в тому числі про необґрунтовані плани членства в НАТО та ЄС, а також про необхідність продажу землі та інших питань».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: