Британські науковці визначили оптимальний час сну, щоб не мати проблем із серцем

сон
фото ілюстративне

За їх даним це відрізок часу з 22:00 до 23:00.

Як пише ВВС. Україна, команда науковців UK Biobank, яка провела дослідження за участю 88 тисяч добровольців, вважає, що синхронізація сну відповідно до внутрішнього годинника людини може призвести до зниження ризику серцевих нападів та інсультів.

У рамках дослідження, опублікованого в European Heart Journal, експерти зібрали дані про час сну і неспання добровольців протягом семи днів. Далі науковці спостерігали за тим, що відбувалося з роботою серця та кровообігом учасників протягом шести років.

Трохи більш як 3000 людей мали серцево-судинні захворювання. Багато з цих випадків траплялися у людей, які лягали спати пізніше або раніше «ідеального» часу - з 22:00 до 23:00.

«Результати свідчать, що ранній або пізній відхід до сну може з більшою ймовірністю порушити біологічний годинник з несприятливими наслідками для здоров'я серцево-судинної системи», - заявив автор дослідження доктор Девід Планс з Ексетерського університету.

«Це велике дослідження показує, що лягати спати з 22 до 23 години може бути найкращим варіантом для більшості людей, щоб надовго зберегти своє серце здоровим», - каже Регіна Гіблін, старша медсестра відділення кардіології Британського фонду серця.

Достатня кількість сну важлива для нашого загального самопочуття, і більшість дорослих повинні прагнути спати від 7 до 9 годин на добу, підкреслюють науковці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: