До прихильниці львівського антивакцинатора прийшла СБУ

171758192_254300493095376_8057468269562197727_n
Фото з фб.

У понеділок, 8 листопада, Служба безпеки України розпочала обшуки в оселі черкаської антивакцинаторки, прихильниці руху Остапа Стахіва, Олени Фаїст. 

У понеділок, 8 листопада, Служба безпеки України розпочала обшуки в оселі черкаської антивакцинаторки, прихильниці руху Остапа Стахіва, Олени Фаїст.

Про це пише Форпост.

На одному з антивакцинаторіських мітингів у Києві Олена Фаіст відкрито заявила, що отримує фінансування від «братів-слов’ян» з Москви на свої акції проти вакцинації.

Що цікаво, раніше Олена Фаїст писала, що є противницею Анатолія Шарія, а вчора до неї прийшли з обшуками.

Напередодні, один із лідерів українських антивакцинаторів, блогер зі Львова Остап Стахів зі своїми прихильниками увірвався до Єзупільського ліцею на Прикарпатті та зірвав навчальний процес.

Стахів зі спільниками увірвалися у ліцей без масок і вимагали поновити на посаді вчительку початкових класів Галину Бусько, яка відмовилася вакцинуватися від COVID-19 і наказом директора була відсторонена від роботи.

 

«Я написала, що я не згідна вакцинуватися. Бо вакцинуватись чи не вакцинуватися – це моя воля. Які я вважала за потрібне прививки, я зробила. Це є медичне дослідження, і я не хочу робити на собі експеримент», – заявила Бусько.

Коли до ліцею приїхали поліцейські, провокатори вимагали у них поновити Бусько на роботі. Відтак погрожували правоохоронцям «народним затриманням» та вимагали припинити відеозйомку. Хоча при цьому самі вели пряму трансляцію у соцмрежах.

Сам Стахів назвав вакцинацію «евтаназією та клеймом звіра» і вкотре закликав її саботувати.

У зверненні депутата ЛМР Ігора Шолтиса зазначається, що завдяки діяльності певних громадських діячів, яка спрямована на поширення неправдивої інформації щодо Covid-19 та вакцинації, загинули тисячі  громадян України.

«На території Львівської області суб'єктом жорстких правопорушень, що частина з яких згадана вище є Стахів Остап Васильович, який продукує та завідомо поширює неправдиву інформацію щодо Covid-19 та вакцинації», - йдеться у зверненні.

Остап Стахів став відомим завдяки антиковідній риториці. Під час карантину Стахів з прибічниками неодноразово влаштовував провокації у лікарнях, в тому числі й в Івано-Франківську. Твердження Стахіва неодноразово спростовували фактчекери. Багато його дописів у фейсбуці промарковані як такі, що містять недостовірну чи маніпулятивну інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: