У ЛОДА розповіли, як виконуються обласні програми

95966766a7eb504f1c315ef7dd5acb14

Станом на початок листопада обласні цільові програми, фінансування яких цього року здійснюється з обласного бюджету, виконані на 66,9%.

На початок листопада обласні цільові програми, фінансування яких цього року здійснюється з обласного бюджету, виконані на 66,9%.

Про це під час сесії Львівської обласної ради розповів директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

За його словами, за відповідний період  2020 року рівень виконання становив 47,8%, у 2019-му – 61,2%.

Зараз в області реалізується 26 програм. На їхню реалізацію в обласному бюджету було передбачено 1,5 млрд грн.

«Слід зауважити, що ця цифра є на рівні попередніх років. При цьому стан фінансування обласних програм у 2021 році є кращим за попередні 2 роки. Фактично реалізація заходів програм відбувається на рівні 2019 докарантинного року, коли рівень виконання програм за підсумком року був рекордним»,-  заявив Куйбіда.

Так, станом на 1 листопада, з обласного бюджету профінансували заходи усіх програм включно з пілотними програмами інноваційного та технологічного розвитку та програмою підтримки Пласту, які цьогоріч стартували найпізніше.

Вище середнього показника реалізуються заходи 11 програм. Так, від 70-100% виконання мають такі програми: «Розвиток лісового господарства», «Надання житлових кредитів окремим категоріям громадян», «Підтримка галузі охорони здоров’я», «Інформаційний простір та громадянське суспільство», «Соціальна підтримка учасників АТО (ООС) та їхніх родин», «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг», «Підвищення конкурентоспроможності».

Програми з нижчим наразі рівнем виконання: Програма сприяння інноваційному та науково-технологічному  розвитку, Програма розвитку освіти Львівської області, Комплексна програма регіонального розвитку Львівщини, Програма підвищення енергоефективності, енергозбереження, Програма «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області».

Нагадаємо, обласні програми розроблені на виконання цілей Стратегії розвитку Львівської обласні на період 2021-2027 років. З півторамільярдного ресурсу обласних програм найбільша сума фінансування – понад 1 млрд грн, передбачена на програми, що спрямовані на покращення якості життя. За даними ЛОДА 793 млн грн по цьому напрямку уже профінансовано.

З 400 млн грн передбачених на програми стратегічної цілі Збалансований просторовий розвиток профінансовано 244,4 млн грн. програми конкурентоспроможної економіки з передбачених 68,9 млн грн станом на сьогодні профінансовані на 40,6 млн грн. програми чистого довкілля з 37,2 млн грн – на 26,6 млн грн. програми туристичної привабливості з 25 млн грн – на 11 млн грн відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: