У справі Майдану оголосили підозри дев'ятьом високопосадовцям

майдан67
фото з відкритих джерел

Сьогодні прокурори Офісу Генпрокурора та слідчі ДБР повідомили про зміну підозр та нові підозри 9 членам організованої злочинної групи колишнього Президента України, які допомагали йому залишитись при владі.

Сьогодні прокурори Офісу Генпрокурора та слідчі ДБР повідомили про зміну підозр та нові підозри 9 членам організованої злочинної групи колишнього Президента України, які допомагали йому залишитись при владі, придушуючи протести на Майдані силою. Минулої п’ятниці про нову підозру також повідомлено самому експрезидентові.

Про це повідомляє ДБР і  Генпрокурор Ірина Венедіктова.

Серед підозрюваних: колишні Міністр внутрішніх справ, керівник ГУМВС України в м. Києві, їхні заступники, командир столичного полку міліції особливого призначення «Беркут», командувач внутрішніх військ МВС України, Міністр оборони України, Голова Служби безпеки України та його заступник.

Раніше їх уже притягували до відповідальності за 468 епізодами подій на Майдані. Результат системної кропіткої роботи – розслідувано причетність цих осіб вже до 1019 епізодів.

Мова про найкривавіші дні Революції Гідності з 18 по 20 лютого 2014 року.

Встановлено, що через дії цієї організованої злочинної групи лише у зазначений період загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Події, до організації яких, за даними слідства, причетні підозрювані, впевнена, врізались в пам’ять багатьом українцям своєю цинічною жорстокістю:

- перша половина дня 18 лютого 2014 року – хода до Верховної Ради на підтримку змін до Конституції, що обмежували повноваження Президента. За даними слідства, діючий на той час Президент спільно з членами організованої групи організували вчинення теракту стосовно майданівців. Їхні підлеглі намагались не пустити мітингувальників до урядового кварталу, застосовуючи до них фізичну силу, гумові кийки, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також без офіційного наказу – вогнепальну зброю.

- друга половина дня 18 лютого до ранку 19 лютого 2014 року - спроба силового розгону Майдану співробітниками органів внутрішніх справ та Служби безпеки України, із залученням сил та засобів Збройних Сил України, під виглядом проведення антитерористичної операції та пожежа у будівлі Федерації профспілок України, внаслідок проведення АТО.

- розстріли мітингувальників «чорною ротою» київського «Беркуту» 20 лютого 2014 року на вулцці Інститутській - вчинено умисні вбивства 48 беззбройних майданівців та замахи на умисне вбивство 85 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: